Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Primarul Chișinăului critică din nou în termeni duri imixtiunea PAS în treburile APL

© Sputnik / OsmatescoIon Ceban
Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2024
Abonare
Primarul Chișinăului critică din nou în termeni duri imixtiunea PAS în treburile APL
CHIȘINĂU, 26 ian – Sputnik. Primarul capitalei Moldovei, Ion Ceban, a publicat un comentariu despre „imixtiune directă a celor de la PAS în treburile primăriilor și călcarea în picioare a legii prin demiterea cu grave abateri și după bunul plac a angajaților din diverse domenii”.
„CSE Chișinău a constatat situație excepțională în domeniul educației și ilegalitate în ordinele ministrului Educației în cazul Șefului Direcției Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi, până la adoptarea unor hotărâri definitive ale instanței de judecată pe marginea legalității adoptării actelor administrative menționate”, scrie Ceban.
„Vă faceți ordine la minister și Guvern. Noi nu vă numim miniștrii în funcție sau aveți planuri să mai închideți niște instituții și la Chișinău. Noi nu cedăm poftelor voastre electorale”, mai scrie edilul.
El amintește că actualii guvernanți au demis funcționari pe criterii politice și în acest context subliniază că împreună cu echipa sa e gata să ofere „suport și să ne unim cu acei primari și consilii raionale care doresc să facă același lucru”.
„Despre această situație și despre „dezmățul” guvernării sunt informate și misiunile diplomatice. Despre autonomia Administrațiilor Publice Locale din țara noastră a rămas doar să se scrie cărți, iar în realitate primarii sunt asupriți. Mai mult curaj, dragi colegi din toată țara”, a punctat Ceban.
Ilan Șor - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2024
Politică
Ilan Șor îi ridiculizează pe cei de la PAS în legătură cu prezența lor la Davos
Fluxul de știri
0