Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Parlamentul Moldovei creează consilii de experți

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaParlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2024
Abonare
Parlamentul Moldovei creează consilii de experți pentru a se consulta cu acestea în procesul de legiferare
CHIȘINĂU, 26 ian – Sputnik. Reprezentanți ai mediului academic, ai asociațiilor profesionale, ai societății civile din Republica Moldova vor oferi consultanță comisiilor parlamentare permanente. O hotărâre care reglementează organizarea și funcționarea consiliilor de experți a fost adoptată, la sfârșitul anului trecut, de Biroul permanent al Parlamentului.
„Consiliile de experți vor avea ca atribuții informarea comisiilor permanente asupra problemelor cu care se confruntă societatea, vor elabora comentarii și recomandări asupra proiectelor de lege aflate pe agenda parlamentară și vor contribui la îmbunătățirea cadrului legislativ prin elaborarea de expertize, analize de impact și evaluări. Recomandările elaborate și prezentate de consiliile de experți vor putea fi utilizate în procesul legislativ și, după caz, transmise spre informare autorităților publice de resort”, anunță serviciul de presă al Parlamentului Republicii Moldova.
Trebuie precizat că, calitatea de membru al consiliului de experți va fi una onorifică, voluntară și neremunerată.
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 25.01.2024
Republica Moldova
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare va mai avea un secretar de stat
Fluxul de știri
0