Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Borrell: contraofensiva ucraineană nu a dat rezultatele scontate

© Sputnik / Rodion ProcaJosep Borrell
Josep Borrell - Sputnik Moldova, 1920, 22.01.2024
Abonare
Josep Borrell: contraofensiva ucraineană nu a dat rezultatele scontate
CHIȘINĂU, 22 ian - Sputnik. Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, a recunoscut că contraofensiva ucraineană nu a adus rezultatele scontate.
"Astăzi se vorbește din nou despre reconciliere și auzim din nou voci care susțin că victoria Ucrainei este imposibilă și că sprijinul Occidentului nu va dura mult timp", a scris diplomatul într-un articol pentru ziarul spaniol El País.
În același timp, el a dezaprobat astfel de evaluări. Borrel a menționat că "contraofensiva ucraineană de anul trecut nu a adus rezultatele dorite". În opinia sa, "în loc să propună o reconciliere", UE ar trebui să își dubleze eforturile în domeniile în care a avut succes.
"Acest proces ar trebui să fie însoțit de o revigorare a industriei europene de apărare", a adăugat el. - Războiul din Ucraina a arătat că aceasta (industria) nu este nici pe departe pregătită pentru ceea ce ne așteaptă, deoarece este concepută pentru timp de pace."
În acest context, diplomatul UE a pledat pentru o creștere semnificativă a capacităților de producție europene.
Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 22.01.2024
Internațional
Serviciul rus de Informații Externe: SUA formează o administrație colonială în Ucraina
Fluxul de știri
0