Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Serviciul rus de Informații Externe: SUA formează o administrație colonială în Ucraina

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoKiev
Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 22.01.2024
Abonare
Serviciul rus de Informații Externe: SUA formează o administrație colonială în Ucraina
CHIȘINĂU, 22 ian - Sputnik. Statele Unite au purces la formarea unei administrații coloniale în Ucraina, declară Serviciul rus de Informații Externe.
Noua administrație colonială va fi formată din ucraineni instruiți în Occident. Statele Unite i-au transmis lui Zelenski recomandări urgente pentru schimbări în guvernul ucrainean în timpul vizitei sale în state din decembrie.
Washingtonul îl promovează pe ambasadorul ţării în Statele Unite, Markarova, în funcţia de prim-ministru al Ucrainei, pe Alexandr Kava în funcţia de ministru al Finanţelor, iar pe Taras Kacika - în funcţia de ministru al Economiei, potrivit instituției din Rusia.
Americanii au mai cerut ca mai mulți demnitari ucraineni în care nu mai are încredere Casa Albă să fie îndepărtați din posturile guvernamentale. În caz contrar Statele Unite amenință că vor face public un dosar de corupție „letal” în ceea ce privește anturajul lui Zelenski, potrivit Serviciului Rus de Informații Externe.
Sediul MAE de la Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 21.01.2024
Rusia
MAE rus: atacul Ucrainei asupra Donețkului este un act terorist
Fluxul de știri
0