Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Serghei Lavrov a explicat valoarea înțelegerilor dintre Zelenski și Sunak

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov, conferință de presă, 18 ianuarie 2024
Serghei Lavrov, conferință de presă, 18 ianuarie 2024 - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2024
Serghei Lavrov, conferință de presă, 18 ianuarie 2024
Abonare
Ideea despre protejarea Insulelor Britanice de către Ucraina în cazul unui conflict este anecdotică - o continuare a genului „Kvartal 95”, a declarat Lavrov
CHIȘINĂU, 18 ian - Sputnik. Acordurile dintre Zelenski și Sunak sunt un semifabricat. Nu există acolo nici un fel de prevederi obligatorii din punct de vedere juridic. Ideea despre protejarea Insulelor Britanice de către Ucraina în cazul unui conflict este anecdotică - o continuare a genului „Kvartal 95”, a declarat Lavrov la conferință de presă privind rezultatele diplomației ruse în 2023.

Alte declarații importante:

️Anul care a trecut a demonstrat că lumea nu acceptă comportamentul hegemonului occidental. S-au consolidat noi centre de putere economică.
️Fostele țări ale ”Axei”: Germania, Italia și Japonia votează pentru al doilea an consecutiv împotriva rezoluției cu privire la neadmiterea renașterii nazismului. Acesta este un motiv de meditații serioase, încotro se îndreaptă Occidentul și aliații săi.
️Federația Rusă pledează pentru consolidarea stabilității militar-politice în Eurasia, fără amestecul forțelor extraregionale.
️Occidentul îi propune lui Zelenski să organizeze alegeri în țară pentru a-l readuce în albia intereselor occidentale, deoarece a cam început să iasă uneori „de sub control”.
️Nu există niciun motiv legal pentru a bombarda Yemenul, la fel a fost și cu Libia. Justificările SUA privind acțiunile sale arată acum jalnic.
️Este trist că un lucru atât de avantajos pentru Armenia precum deschiderea unei rute prin regiunea Syunik rămâne până în prezent doar pe hârtie. În mod evident, cineva „îi dă sfaturi” Erevanului.
️SUA își doresc foarte mult să delimiteze granița armeano-azeră de peste ocean. Amintește de un joc de copii în care trebuie să câștigi cât mai multe puncte politice.
️Când Pașinian a venit la putere, nu am avut niciun impuls de a ne distanța de Erevan, toate relațiile se dezvoltau ca și mai înainte.
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2024
Rusia
Lavrov a făcut totalurile anului 2023 și a vorbit despre ce e de făcut în 2024
Fluxul de știri
0