Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov a făcut totalurile anului 2023 și a vorbit despre ce e de făcut în 2024

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2024
Abonare
Serghei Lavrov a făcut totalurile diplomatice ale anului 2023 și a vorbit despre ce e de făcut în 2024
CHIȘINĂU, 18 ian – Sputnik. Ministrul rus al Afacerilor Externe Serghei Lavrov a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a făcut totalurile anului 2023 și a vorbit despre sarcinile care stau în fața diplomației ruse în 2024 și mai departe.
La ora actuală, după cum a menționat Serghei Lavrov, sarcina diplomației ruse în 2023 și în 2024 este să consolideze independența Rusiei față de toate structurile și rețelele, inclusiv de producere, comerț, financiare, logistice etc., care aparțin Occidentului sau sunt controlate și influențate de acesta.
Vorbind despre relațiile dintre Rusia și China ministrul rus a spus că acestea sunt acum cele mai bune din istoria lor de câteva secole.
Jurnaliștii l-au întrebat pe Lavrov și despre discuțiile care au loc acum în legătură cu un posibil scrutin prezidențial în Ucraina.
„Discuția despre alegerile din Ucraina seamănă cu o nouă înscenare și reflectă dorința lui Zelenski de a se menține la putere”, a declarat Lavrov, răspunzând la întrebarea RIA Novosti.
Foarte mulți în Occident, a subliniat Lavrov, nu au învățat nici istoria, nici geografia.
„Ei pot fabula despre „Rusia învinsă”, dar acest lucru nu va avea nimic de-a face cu viața reală”, a spus șeful diplomației ruse.
Un alt aspect ce ține de bazele relațiilor internaționale este chestiunea controlului armelor există acum o dinamică extrem de negativă, aceasta fiind cauzată de deplasarea către o ordine mondială policentrică, a declarat Lavrov.
Aleksandr Dughin - Sputnik Moldova, 1920, 17.01.2024
Analize și opinii
Dughin: lumea a ajuns în pragul unui război global
Fluxul de știri
0