Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Casele lui Vladimir Plahotniuc din Franța au fost percheziționate la solicitarea Moldovei

© Sputnik / Miroslav RotariVladimir Plahotniuc
Vladimir Plahotniuc - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2024
Abonare
Proprietățile lui Plahotniuc din Franța au fost percheziționate la solicitarea autorităților Republicii Moldova
CHIȘINĂU, 18 ian – Sputnik. Procurorii francezi, împreună cu colegii lor moldoveni, au efectuat percheziții în mai multe proprietăți imobiliare care aparțin oligarhului și politicianului dat în căutare Vladimir Plahotniuc, a informat miercuri Procuratura Republicii Moldova.
Un tribunal din Franța a sechestrat în august 2022 un imobil în valoare de 4,2 milioane de euro, care îi aparține lui Plahotniuc. Era vorba despre posesiunea lui în orașul Xie. Colegii francezi au anunțat procurorii moldoveni că proprietatea ar putea fi ulterior confiscată în cadrul unui dosar penal împotriva fostului lider al Partidului Democrat Plahotniuc, care este cercetat în patrie.
Este vorba despre o vilă pe malul Lacului Leman și despre un apartament cu două locuri de parcare în orașul Ciez, precum și o cabană alpină pe un teren cu vedere la vârful Mont Blanc.
Potrivit parchetului, în urma perchezițiilor au fost ridicate 92 de mii de euro și 3 mii de franci elvețieni. De asemenea, procurorii au descoperit echipamente tehnice, telefoane și o serie de documente care conțin informații despre alte imobile și bunuri mobile aparținând familiei Plahotniuc, de exemplu, o vilă din Elveția.
Procurorii au audiat mărturiile unor francezi, care vor fi anexate la dosarul cauzei.
Londra, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 09.12.2022
Politică
Marea Britanie va îngheța activele deținute de Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc
Fluxul de știri
0