Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Pistolul rusesc Lebedev a intrat în producție: primul dintre cele mai bune?

© Photo : Kalashnikov Concern JSCPistolul modular Lebedev
Pistolul modular Lebedev - Sputnik Moldova, 1920, 17.01.2024
Pistolul modular Lebedev. Foto de arhivă
Abonare
Pistolul modular Lebedev - compact, puternic și precis – ar putea deveni cel mai demn și de încredere înlocuitor pentru „veteranul” pistolul Makarov. Concurența tehnologică a celor mai bune produse ale industriei rusești de apărare continuă
Reînarmarea armatei ruse se desfășoară în ritm sporit. Producția în serie a celei mai noi modificări a pistolului Lebedev, destinat tragerii cu cartușe lunetă de înaltă precizie și cartușe perforante de putere extremă, va crește semnificativ capacitățile unităților speciale ale structurilor de forță ale Rusiei și ale țărilor aliate.
Concernul Kalașnikov lansează producția în serie a pistolului modular Lebedev (MPL) de calibrul 9x19 mm, care extinde gama de modificări ale noului produs avansat tehnologic, cu o putere sporită. Anterior, MPL și MPL-1 au trecut cu succes testele de stat.
Noul pistol modular Lebedev este proiectat pentru cartușe de calibru 9x19 mm, inclusiv 7N21 perforant. Asigură o rază de tragere eficientă de 50 de metri, o rată de tragere de până la 60 de cartușe pe minut, adică asigură îndeplinirea unei game largi de sarcini tactice. Greutatea pistolului cu magazia de 16 cartușe plină este de 0,99 kg. Lungimea, înălțimea, lățimea - 205/140/28 mm - asigură viteză mare și comoditate în utilizarea armei, chiar și într-un spațiu restrâns. Resursa excelentă a MPL este de aproximativ 10 mii de focuri cu utilizarea cartușelor perforante 7N21. Pistolul Lebedev este echipat cu șină Picatinny sub țeava pentru montarea lanternelor tactice și a indicatoarelor de ținte cu laser. Se deosebește printr-o ergonomie excelentă, este adaptat pentru tragere de către dreptaci și stângaci.
Modificarea MPL-1 este cu 15 mm mai lungă decât MPL și este furnizată cu un dispozitiv de tragere cu zgomot redus (lungimea cu amortizor - 400 mm). În comparație cu analogii străini moderni Glock17 și P226, pistolul modular rusesc Lebedev se deosebește prin reculul mai mic.
Kinjal - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2024
Editoriale
„Burghiul” rusesc este gata de luptă
Creatorul pistolului, Dmitri Lebedev, a subliniat anterior că MPL a fost conceput și dezvoltat din 2014 ca o platformă universală în baza căreia pot fi create o serie întreagă de modificări. Au fost luate în considerare experiența de luptă și cerințele multor unități speciale ale structurilor de forță ale Federației Ruse, biomecanica și psihologia unor sportivi trăgători remarcabili, analiza caracteristicilor armelor similare fabricate în străinătate. La solicitarea specialiștilor din cadrul trupelor și a altor specialiști, a fost sporită siguranța fixării dispozitivului de tragere cu zgomot redus (MPL-1), au fost reduse eforturile necesare pentru echiparea magaziei. Și nu este deloc întâmplător faptul că inginerul-conductor principal al Concernului Kalașnikov, Dmitri Lebedev, a fost distins în 2022 cu Ordinul ”Pentru Merite Militare”.

Noua generație

Soluțiile inovatoare și ergonomia pistolului modular Lebedev fac ca acesta să fie una dintre cele mai avansate și mai comode în utilizare arme de calibru mic din Rusia. Tehnologiile avansate de producție și materialele de calitate garantează siguranța în condiții extremale și permit soluționarea unei game largi de probleme. Mecanismul de declanșare asigură fiabilitatea și exactitatea la fiecare împușcătură, ceea ce este deosebit de important în dinamica operațiunilor de luptă. Cartușele de putere extremă permit lovirea inamicului în vestă antiglonț.
Mânerul unic al MPL cu unghi de înclinare ajustat asigură un control optim asupra armei și precizie de tragere din orice poziție. Reducerea distanței dintre axa țevii și placa de fund reduce reculul, acest lucru îi permite trăgătorului să reacționeze mai rapid și mai precis în situații critice, să se întoarcă la țintă după fiecare împușcătură. Pistolul Lebedev include elemente de construcție modulară pentru adaptarea rapidă la cerințele individuale și condițiile de exploatare. Acesta este punctul culminant al multor ani de elaborări inginerești armuriere.
Între timp, în 2023, uzina mecanică Ijevsk a crescut de cinci ori producția de pistoale de luptă. Anterior, uzina a asimilat producția în serie a pistolului compact Lebedev (lungimea PLC - 180 mm) și deja a furnizat structurilor de forță ale Rusiei peste 10 mii de asemenea produse. Voi aminti că PLC a devenit primul model rusesc de armă cu țeavă scurtă din clasa compact, cu camere pentru cartușul 9x19 mm.
Pistolul Makarov servește în URSS și Rusia de mai bine de jumătate de secol. Creșterea intensității focului în luptă, perfecționarea vestelor antiglonț și a căștilor au epuizat practic resursa de modernizare a PM. În perspectivă, chiar și cu luarea în calcul a tuturor avantajele pistolului modern ”Udav” intrat în serviciul armatei Federației Ruse și a modernizatului Iarîgin, noul pistol modular Lebedev - compact, puternic și precis – ar putea deveni cel mai demn și de încredere înlocuitor pentru veteranul PM. Concurența tehnologică a celor mai bune produse ale industriei rusești de apărare continuă.
Fluxul de știri
0