Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul califică drept lipsită de sens întâlnirea de la Davos privind Ucraina

© Sputnik / Natalia SeliverstovaUn bărbat cu drapelul Rusiei, pe planul secund - o vedere asupra Kremlinului de la Moscova
Un bărbat cu drapelul Rusiei, pe planul secund - o vedere asupra Kremlinului de la Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 15.01.2024
Abonare
Peskov: este lipsit de sens să discuți despre pace în Ucraina fără Rusia.
CHIȘINĂU, 15 ian – Sputnik. Întrunirea țărilor în privința „formulei de pace” a lui Vladimir Zelenski la Davos este o discuției de dragul discuției, deoarece o astfel de discuție fără Rusia este lipsită de sens, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei Dmitri Peskov.
"Noi aici am dat de nenumărate ori o apreciere acestui proces. În esență, acestea sunt discuții de dragul discuțiilor, acesta este un proces care nu este orientat și nu poate fi orientat spre realizarea unui rezultat concret dintr-un motiv evident și simplu – noi nu participăm acolo”, a explicat reprezentantul Kremlinului.
El a menționat că anumite discuții sunt posibile fără participarea Moscovei, dar ele sunt lipsite de perspective și de orice fel rezultat.
În ajun, ministrul de Externe al Elveției, Ignazio Cassis, a declarat că nu există o alternativă participării Rusiei la soluționarea pașnică a conflictului din Ucraina și că organizarea unei conferințe de pace fără Moscova este imposibilă.
Întâlnirea cu privire la așa-numita formulă de pace privind reglementarea în Ucraina a avut loc pe 14 ianuarie la Davos, la nivelul consilierilor pentru securitate națională. La ea au participat 83 de delegații. După cum a menționat agenția Bloomberg, evenimentul s-a încheiat fără vreun rezultat, deoarece participanții nu au putut să elaboreze o poziție comună. Șeful biroului de la Bruxelles al ziarului Financial Times, Henry Foy, a numit drept principala realizare a întâlnirii creșterea numărului de participanți în fotografia comună.
Dmitri Peskov - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2024
Rusia
Kremlinul a avertizat SUA privind consecințele confiscării activelor rusești
„Formula de pace”, elaborată și promovată de Kiev, presupune restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei, asigurarea garanțiilor de securitate euro-atlantice pentru aceasta și crearea unui tribunal special care să investigheze „crimele de război” atribuite Rusiei. „Formula de pace” a lui Vladimir Zelenski este considerată de Moscova ca fiind complet ruptă de realitate.
Rusia a subliniat în repetate rânduri că este gata pentru negocieri, însă Kievul a impus la nivel legislativ o interdicție în privința acestora. Occidentul îndeamnă Moscova la negocieri, pentru care manifestă disponibilitate, dar, în același timp, aliații Ucrainei ignoră refuzurile permanente ale Kievului de a se angaja în dialog.
Kremlinul a declarat că acum nu există premise pentru ca situația din Ucraina să treacă pe un făgaș pașnic, prioritatea absolută pentru Rusia este atingerea obiectivelor operațiunii speciale, acum acest lucru este posibil doar pe cale militară. După cum a precizat Moscova, situația ar putea fi îndreptată pe un făgaș pașnic cu condiția luării în calcul a situației de facto și a noilor realități, toate cerințele Rusiei sunt bine cunoscute.
Fluxul de știri
0