Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

A fost dejucată o schemă de proporții de scoatere a banior din Marea Britanie

© Pixabay / tookapicValize
Valize - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2024
Abonare
A fost dejucată o schemă de proporții de scoatere a banior din Marea Britanie cu ajutorul valizelor
CHIȘINĂU, 14 ian - Sputnik. Autoritățile britanice au descoperit o schemă de proporții, de scoatere a banilor din țară, banii fiind scoși ilegal din Londra spre Dubai în valize - la propriu, scrie RBC.
O rețea de contrabandiști strângea bani din comerțul cu droguri de la bandele criminale din Marea Britanie. Apoi, în apartamente londoneze închiriate special în acest scop, banii erau plasați în ambalaje vidate și distribuiți în valize. Fiecare conținea de obicei aproximativ 400.000 de lire sterline și cântărea în jur de 40 kg. Valizele erau stropite cu cafea sau cu odorizant pentru a împiedica câinii de la frontieră să găsească banii, înainte de a fi trimise cu avionul în Emiratele Arabe Unite.
Contrabandiștii zburau spre EAU cu avionul la clasa business, ceea ce le permitea să ia mai multe bagaje cu ei. De exemplu, un curier a călătorit cu avionul în Dubai de trei ori în februarie și martie 2020, înregistrând ca bagaj 12 valize cu 4,3 milioane de lire sterline (5,5 milioane de dolari) în interior. Curierii au fost plătiți cu 6.400 de dolari pentru fiecare călătorie.
Kinjal - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2024
Editoriale
„Burghiul” rusesc este gata de luptă
Fluxul de știri
0