Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Au avut loc noi consultări privind revizuirea hărții judiciare

© Sputnik / Caraus MihaiSală de judecată
Sală de judecată - Sputnik Moldova, 1920, 13.01.2024
Abonare
Ministerul Justiției informează despre o nouă ședință, la care a fost dezbătut proiectul de modificare a Legii privind reorganizarea instanțelor judecătorești (revizuirea hărții judiciare).
CHIȘINĂU, 13 ian – Sputnik. La noua rundă de consultări pe marginea intențiilor guvernării de revizuire a hărții judiciare au mai fost invitați președintele Parlamentului Republicii Moldova, deputați, reprezentanți ai Președinției, Guvernului, Cancelariei de Stat și alte persoane, informează Ministerul Justiției, care a fost gazda evenimentului.
„În cadrul discuțiilor, s-a accentuat necesitatea de a avansa cât mai prompt în procesul de revizuire a hărții judiciare, pentru a asigura un acces mai eficient la justiție pentru cetățeni și pentru a găsi soluțiile cele mai optime, care să asigure specializarea judecătorilor”, scrie serviciul de presă al MJ.
După aceste discuții au fost făcute publice 16 avize recepționate de la diverse instituții și opinii ale societății civile.
MJ mai subliniază că reorganizarea sistemului instanțelor judecătorești este unul dintre obiectivele Strategiei privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2022-2025.
Instalație de artă „împotriva închiderii Spitalului Toma Ciorbă” - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2024
Politică
Protest inedit împotriva deciziei guvernării de a închide spitalului „Toma Ciorbă”
Fluxul de știri
0