Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Protest inedit împotriva deciziei guvernării de a închide spitalului „Toma Ciorbă”

© Sputnik / Rodion ProcaInstalație de artă „împotriva închiderii Spitalului Toma Ciorbă”
Instalație de artă „împotriva închiderii Spitalului Toma Ciorbă” - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2024
Abonare
Membrii partidului Renaștere au organizat astăzi un protest împotriva guvernării care a decis închiderea spitalului republican de boli infecțioase „Toma Ciorbă”
CHIȘINĂU, 12 ian - Sputnik. La Chișinău a apărut o instalație de artă „împotriva închiderii spitalului Toma Ciorbă”. Astfel, reprezentanții Partidului Renaștere au protestat împotriva comasării instituției medicale cu spitalul dermatologic de la Codru.

„Șeful Ministerului Sănătății al Republicii Moldova, Alla Nemerenco, ar trebui să demisioneze și să nu distrugă în continuare sistemul de sănătate al țării”, a declarat, în timpul mitingului de protest, reprezentantul partidului Renaștere, Iuri Vitneanski.

Cu o zi înainte, ministrul Sănătății Ala Nemerenco a spus că fuziunea celor două instituții medicale „implică doar un management comun mai eficient, precum și identificarea resurselor necesare pentru renovarea și restructurarea secțiilor clinice existente”.

„Închiderea Spitalului Republican Toma Ciorbă, spital unic de boli infecțioase pe teritoriul Republicii Moldova, este o demonstrație a incompetenței, miopiei și prostiei actualului guvern. Astăzi sistemul de sănătate este bolnav și numele din această boală este Nemerenco”, a spus Vitneanski.

Amintim că, recent astfel de fuzionare au mai avut loc când Ministerul Educației a decis închiderea Universității de Educație Fizică și Sport prin fuzionarea cu Universitatea de Stat din Moldova.
De asemenea, „reforme” de genul acesta s-au organizat în anul 2022 când Universitatea Agrară din Molodva, Universitatea Pedagogică din Tiraspol și instituții din cadrul Academiei de Ștințe a Moldovei au fost închise din aceleași motive care sunt invocate în prezent de exponenții actualei guvernări.
Fluxul de știri
0