Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Economia Rusiei a devenit a cincea în lume

© POOL / Accesați arhiva multimedia"Прямая линия" и большая пресс-конференция президента РФ В. Путина
Прямая линия и большая пресс-конференция президента РФ В. Путина - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2024
Abonare
Potrivit președintelui rus, economia țării sale a ocupat primul loc în Europa după volumul producției, astfel depășind Germania.
CHIȘINĂU, 11 ianuarie – Sputnik. În ceea ce privește volumul economic în ansamblu, Rusia a ajuns pe primul loc în Europa și pe locul cinci în lume, în ciuda sancțiunilor fără precedent, a declarat președintele rus Vladimir Putin la o întâlnire cu afacerile din Orientul Îndepărtat.
"Acesta este un rezultat uimitor. Se pare că suntem sugrumați și supuși presiuni din toate părțile, dar am devenit primii în Europa ca volum economic în ansamblu. Am depășit Germania. Și am ocupat locul cinci. în lume”, a remarcat el.
Dmitri Peskov - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2024
Rusia
Kremlinul a avertizat SUA privind consecințele confiscării activelor rusești

„În ceea ce privește paritatea puterii de cumpărare, am depășit întreaga Europă, dar pe cap de locuitor, încă mai trebuie să depunem efort”, a adăugat liderul rus.

El a recunoscut, de asemenea, că creșterea economică până la sfârșitul anului 2023 ar putea fi mai mare decât cea prognozată de 3,5% și chiar mai mult de 4%.
"Mai mult de 4%? Ei bine, poate da. Întâmpinăm o scădere, așa cum mi-a spus Mihail Vladimirovici (Mișhustin – Ed.) înainte de a pleca de aici, am crezut întotdeauna că scăderea în 2022 va fi de 2,1%, de fapt s-a dovedit a fi fie 1, 2%... Prin urmare, poate că va fi mai multă creștere a PIB-ului”, a spus Putin.
Fluxul de știri
0