Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Republica Moldova va fi reprezentată de șapte sportivi la Jocurile Olimpice

© Sputnik / Александр Вильф / Accesați arhiva multimediaInelele olimpice
Inelele olimpice - Sputnik Moldova, 1920, 05.01.2024
Abonare
Republica Moldova va fi reprezentată de șapte sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris.
CHIȘINĂU, 5 ian - Sputnik. Șapte sportivi și sportive din Republica Moldova s-au calificat, până în 4 ianuarie 2024, la Jocurile Olimpice de la Paris. Așadar, având în vedere faptul că până la eveniment a mai rămas foarte puțin timp, vă invităm să faceți cunoștință cu fiecare dintre ei.
Dan Olaru, care este specializat în tir cu arcul. Anterior a reprezentat țara noastră la Jocurile Olimpice de la Londra (2012) și Tokyo (2021).
Canoistele Daniela Cociu și Maria Olerasu au primit și ele dreptul de a concerta la Paris. Sportivele au concurat la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021.
Canoistul moldovean Serghei Tarnovski s-a calificat la Jocurile Olimpice din 2024. A concurat la Jocurile Olimpice din 2016 și 2021.
Anastasia Nikita și Irina Rîngaci vor reprezenta și ele Republica Moldova, la competiția de lupte feminine.
Alisa Glinka a obținut licența personală pentru a participa la Jocurile Olimpice de vară de la Paris 2024. Tânăra și-a menținut locul în clasamentul olimpic clasându-se pe locurile 2 și 3 călărind doi cai – Abercrombie și Aahen. Ea este pentru prima dată în ultimele decenii când un sportiv ecvestru moldovean reușește să se califice la Jocurile Olimpice.
Jocurile Olimpice din 2024 vor avea loc în perioada 26 iulie – 11 august la Paris. Pentru prima dată în istorie, ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice va avea loc nu pe un stadion tradițional, ci pe râul Sena. La eveniment vor participa aproximativ 600 de mii de persoane.
Таможенники - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2024
Economie
Agenții economici din Transnistria vor achita taxa vamală pe principii generale
Fluxul de știri
0