Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Agenții economici din Transnistria vor achita taxa vamală pe principii generale

© Photo : Serviciul Vamal al Republicii MoldovaТаможенники
Таможенники - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2024
Abonare
Toți agenții economici ai Moldovei, inclusiv cei din regiunea transnistreană, vor plăti taxe la vamă în 2024.
CHIȘINĂU, 4 ianuarie – Sputnik. În legătură cu intrarea în vigoare a Codului Vamal al Republicii Moldova actualizat, începând din ianuarie 2024, toți agenții economici, inclusiv cei din regiunea transnistreană, vor fi nevoiți să plătească taxe vamale pe bază generală, a transmis Serviciul Vamal.
Modificările sunt introduse în conformitate cu recomandările și preferințele specificate în tratatele și acordurile internaționale din care Moldova este parte.
Serviciul Vamal a subliniat că a fost abrogat articolul 4, partea 6 din Legea nr. 1380/1997 privind tarifele vamale, potrivit căruia „Operațiunile de import-export efectuate de către agenții economici aflați pe teritoriul Republicii Moldova care nu au relații fiscale cu sistemul ei bugetar se realizează în modul aprobat de Guvern”.
Aceasta înseamnă că agenții economici din regiunea transnistreană va trebui să plătească taxe vamale în condiții de egalitate cu companiile din malul drept al Nistrului.
„În rezultat, în scopul asigurării principiului de echitate pentru toți reprezentanții mediului de afaceri din Republica Moldova, taxa vamală urmează a fi percepută în baza Legii nr.172/2014 privind aprobarea Nomenclaturii combinate a mărfurilor.”, se menționează în comunicatul Serviciului Vamal.
Fluxul de știri
0