Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Liderul de la Tiraspol îi cere Moldovei să renunțe la calea agresiunii

© Sputnik / Irina LeahovaVadim Krasnoselski
Vadim Krasnoselski - Sputnik Moldova, 1920, 05.01.2024
Abonare
Liderul de la Tiraspol Krasnoselski a cerut autorităților moldovenești să-și vină în fire și să abandoneze calea agresiunii
CHIȘINĂU, 5 ian – Sputnik. Liderul administrației de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, s-a adresat oficialilor moldoveni și a cerut autorităților de la Chișinău să-și vină în fire și să abandoneze calea agresiunii.
Anterior, Serviciul Vamal al Moldovei a raportat că Chișinăul a anulat beneficiile acordate companiilor transnistrene la plata taxelor vamale. Modificările corespunzătoare ale Codului Fiscal al Republicii Moldova au intrat în vigoare la 1 ianuarie.
"Le cer autorităților moldovenești să-și vină în fire și să renunțe la calea agresiunii, să ia calea negocierilor pozitive pașnice normale, ceea ce vă îndemn constant să faceți. Poate mă veți auzi cândva", a spus Krasnoselski
Liderul transnistrean a mai remarcat că introducerea de către Chișinău a taxelor vamale pentru entitățile economice și cetățenii transnistreni este o încălcare a drepturilor omului, a dreptului la activitate și activitate antreprenorială. El a mai adăugat că impozitele formează bugetul local, iar din acesta se fac plăți pentru toate obligațiile sociale.
"Ceea ce s-a întâmplat în primele zile ale lunii ianuarie este de înțeles, din păcate. Citind presa moldovenească, am remarcat următoarea nuanță: aripa politică dreaptă anunță un fel de victorie. Despre ce fel de victorie vorbiți? Nu știți ceea ce faceți cu adevărat. Acesta nu este un pas puternic este un pas al unuia slab. Sunteți lideri slabi", a remarcat Krasnoselski.
El a mai atras atenția asupra faptului că partea transnistreană este pregătită pentru negocieri în formatul „5+2” și pentru dialog pe alte platforme. Potrivit acestuia, doar negocierile pot rezolva anumite probleme, „iar introducerea restricțiilor cu perfide, fără avertisment, este o lovitură pentru întreaga populație a Transnistriei”.
Таможенники - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2024
Economie
Agenții economici din Transnistria vor achita taxa vamală pe principii generale
Fluxul de știri
0