Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Prim-ministrul lituanian a făcut declarații ușor surprinzătoare despre Ucraina

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaOraș distrus în urma acțiunilor militare, Ucraina
Oraș distrus în urma acțiunilor militare, Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 02.01.2024
Abonare
Shimonyte: Occidentul a contat pe un cu totul alt rezultat în conflictul din Ucraina.
CHIȘINĂU, 2 ian – Sputnik. Ucraina nu a obținut rezultatul pe care a contat Occidentul, a declarat prim-ministrul Lituaniei, Ingrida Simonyte, într-un interviu acordat LRT, relatează RIA Novosti.
"Nu ar fi greșit să spunem: în cursul războiului din Ucraina noi am sperat la un rezultat complet diferit de cel pe care îl avem astăzi. Și, din păcate, asta înseamnă că trebuie să începem să contam pe faptul că scenariul se va dezvolta altfel decât am dorit noi la început și până la acțiunile ofensive ale Kievului”, a spus ea.
Potrivit lui Simonyte, anul acesta va fi dificil din punct de vedere militar și politic.
La începutul lunii noiembrie, comandantul șef al trupelor ucrainene, Valerii Zalujnîi, a recunoscut într-un interviu acordat revistei The Economist că FAU au ajuns într-un impas și „nu va exista o avansare profundă și frumoasă”. Potrivit acestuia, el nu a putut demonstra ritmurile impresionante ale înaintării pe care le așteptau de la el în Occident în conformitate cu manualele NATO.
Kremlinul a menționat că, cu cât va înțelege mai devreme regimul de la Kiev că nu există șanse să obțină succese pe câmpul de luptă, cu atât mai repede vor apărea anumite perspective de soluționare a situației.
Serghei Lavrov, interviu pentru Rossia Segodnea - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2023
Internațional
Lavrov a spus care este obiectivul diplomației ruse în 2024
Fluxul de știri
0