Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Un expert coreean a numit principalele tendințe tehnologice ale anului 2024

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaElectronică, tehnologii, investiții
Electronică, tehnologii, investiții - Sputnik Moldova, 1920, 01.01.2024
Abonare
Savantul coreean Baek In-soo a identificat 7 tendințe tehnologice principale pentru 2024
CHIȘINĂU, 1 ian – Sputnik. Anul 2024 va fi determinat de dezvoltarea accelerată a inteligenței artificiale, încrederea în această tehnologie va crește, va începe să fie implementată activ, devenind un asistent constant al unei persoane la locul de muncă, Paek In-soo, cercetător șef la Coreea. Institutul pentru Dezvoltarea unei Societăți Inteligente și Informaționale (NIA), a declarat într-un interviu acordat RIA Novosti.
Centrul NIA pentru Inteligență Artificială și Strategie Viitoare a efectuat recent un studiu de evaluare comparativă a celor mai promițătoare tehnologii și tendințe pentru 2024. Lucrarea analizează previziunile companiei de consultanță Gartner, Massachusetts Institute of Technology, World Economic Forum, Consumer Technology Association, precum și Korea Institute of Science and Technology Planning and Evaluation (KISTEP) și Korea Institute of Science and Technology. Informații (KISTI). Cercetătorii au descoperit că cele mai suprapuse tendințe tehnologice care disting aceste organizații se referă la îmbunătățirea inteligenței artificiale, consolidarea sistemelor de securitate, intelectualizarea industriei și transformarea digitală a întreprinderilor. În plus, vor fi dezvoltate în mod activ tehnologiile legate de agenda dezvoltării durabile, genetică și biologie, medicină și asistență medicală și orașe inteligente. Descoperiri sunt așteptate și în domeniul semiconductorilor, vehiculelor electrice, bateriilor avansate, jocurilor pe calculator, comunicațiilor, sistemelor de calcul și tehnologiilor aerospațiale.
Potrivit acestuia, dacă anterior dezvoltarea inteligenței artificiale a avut loc în cadrul îmbunătățirii tehnologiei în sine, acum vorbim despre stadiul de comercializare, iar accentul principal va fi pe implementarea și adaptarea tehnologiei la diferite sfere ale vieții. . Cu toate acestea, încă nu se vorbește că AI va începe să înlocuiască masiv oamenii din anumite profesii. Mai degrabă, ar trebui să vorbim despre intelectualizarea locurilor de muncă și utilizarea de probă a instrumentelor precum chatbot-urile cu IA generativă.
Искусственный интеллект - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2023
Internațional
Inteligența Artificială va colecta TVA-ul
Fluxul de știri
0