Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Inteligența Artificială va colecta TVA-ul

© Pixabay / geraltИскусственный интеллект
Искусственный интеллект - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2023
Abonare
Statul român vrea să apeleze la Inteligența Artificială (IA) pentru a ajuta la administrarea taxelor. Un prim proiect anunțat de guvern va fi construirea unei IA ce va fi folosită de stat pentru colectarea TVA.
BUCUREȘTI, 17 noi -Sputnik. România se grăbește să adopte tehnologia de inteligență artificială în aparatul guvernamental și administrativ.
Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a declarat, luni, că vrea să bugeteze pentru anul viitor înființarea unui Institut de Inteligență Artificială (IA) și că împreună cu specialiștii din Ministerul de Finanțe / ANAF au identificat soluții pentru a crește colectarea TVA folosind instrumente de Inteligență Artificială (IA).
Proiectul privind înființarea Institutului desemnat pentru dezvoltarea acestor tehnologii guvernamentale este estimat la suma de 100 de milioane de euro. Se așteaptă ca în anul 2024 acesta să devină realitate.
Спутник - Sputnik Moldova, 1920, 16.11.2023
Rusia
Al doilea satelit Arktika-M al Rusiei va fi lansat pe 16 decembrie
Fluxul de știri
0