Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moratoriul privind încadrarea personalului în sectorul bugetar va fi extins cu un an

© Sputnik / Miroslav RotariMinisterul Finanțelor
Ministerul Finanțelor - Sputnik Moldova, 1920, 30.12.2023
Abonare
Moratoriul privind încadrarea personalului în sectorul bugetar va fi extins până la 31 decembrie 2024.
CHIȘINĂU, 30 dec – Sputnik. În Moldova moratoriul temporar privind încadrarea personalului din sectorul bugetar în funcțiile vacante înregistrate va dura cel puțin până pe 31 decembrie 2024, anunță Ministerul Finanțelor.
Până la data menționată se extinde moratoriul pentru cele circa 16 mii de funcții vacante, înregistrate la data de 30 noiembrie 2023.
Pe perioada moratoriului angajarea personalului în funcțiile vacante se realizează cu menținerea lunară a numărului de posturi vacante per autoritate/instituție publică, indicate în anexele proiectului. În același timp, prevederile proiectului admit posibilitatea încadrării, în perioada moratoriului, a personalului strict necesar pentru realizarea misiunii autorității publice sau în cazul reorganizărilor, cu depășirea numărului de funcții vacante indicat, prin coordonare cu Ministerul Finanțelor.
Se recomandă unităților administrativ-teritoriale, autorităților publice independente și Casei Naționale de Asigurări Sociale să suspende încadrarea personalului în funcțiile vacante înregistrate la aceeași dată.
Prevederile proiectului nu se aplică asupra funcțiilor pentru care, la data aprobării hotărârii, a fost anunțat concurs.
Parlamentul RM în ședință - Sputnik Moldova, 1920, 29.12.2023
Politică
PAS a modificat legea în așa fel, ca să-și poată pune un procuror dezirabil
Fluxul de știri
0