Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PAS a modificat legea în așa fel, ca să-și poată pune un procuror dezirabil

© Photo : Parlamentul Republicii MoldovaParlamentul RM în ședință
Parlamentul RM în ședință - Sputnik Moldova, 1920, 29.12.2023
Abonare
Procurorul general va fi ales în baza votului majorității membrilor CSP.
CHIȘINĂU, 29 dec – Sputnik. Procurorul general va fi ales în Moldova în baza votului majorității membrilor Consiliului Superior al Procurorilor. Pentru o asemenea reglementare au votat deputații din majoritatea PAS în prima lectură și este clar pentru oricine care va fi votul în lectura a doua finală.
Proiectul de lege a fost elaborat de Igor Chiriac, deputat al Fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate”.
Potrivit proiectului adoptat în prima lectură, candidații la funcția de procuror general vor fi evaluați de către fiecare membru al Consiliului Superior al Procurorilor în funcție de pregătirea și abilitățile profesionale, de integritatea și alte calități personale ale candidaților. Candidatul care va acumula cel mai mare număr de voturi, dar nu mai puțin de jumătate din numărul membrilor prezenți în cadrul unei ședințe cu cvorum, va fi propus Președintelui Republicii Moldova pentru a fi numit în funcția de procuror general. În cazul în care niciun candidat nu va acumula numărul necesar de voturi, va fi organizat un concurs repetat.
În prezent procurorul general este desemnat în baza punctajului acordat de fiecare membru CSP. Proiectul de lege prin care se modifică procedura de stabilire a candidaților la funcția de procuror general va fi propus spre adoptare în a doua lectură în plenul Parlamentului.
Casa Guvernului Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2023
Societate
Guvernul: RM va ratifica Convenția privind violența și hărțuirea în lumea muncii
Fluxul de știri
0