Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reacție crispată la Președinție după apariția unui deep fake ce o parodiază pe Sandu

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 29.12.2023
Abonare
Președinția republicii Moldova a reacționat la un clip video care o parodiază pe Maia Sandu prin intermediul tehnologiei "deepfake".
CHIȘINĂU, 29 dec - Sputnik. Reflexul anturajului Maiei Sandu la acest deepfake este simptomatic. Chiar dacă toată lumea a înțeles din start că e o glumă, Președinția s-a văzut nevoită să „dezmintă autenticitatea” afirmațiilor din acea parodie.
Un politician serios ar fi râs în hohote și, eventual, ar fi comentat ironic respectivul caz, mai cu seamă că imaginea din clipul video ce a scandalizat-o pe președintă (s-o dezmierdăm nițel cu un termen plăcut urechilor sorosiștilor) are o calitate ce lasă mult de dorit.
Dar nu e cazul lor. Reacția Președinției e serioasă, crispată și nervoasă, că, vezi, doamne, au îndrăznit să râdă de doamna președintă!
E îngrozitor, revoltător pur și simplu!
Administrația prezidențială a îndemnat cetățenii să fie atenți și să nu se lase manipulați de informațiile false distribuite pe anumite rețele și canale.
„În contextul războiului hibrid împotriva Moldovei și a conducerii democratice, imaginea șefei statului este utilizată prin falsificarea imaginii și a sunetului. Scopul acestor imagini trucate este să creeze neîncredere și dezbinare în societate, în consecință să slăbească instituțiile democratice din Moldova. Atragem atenția cetățenilor asupra faptului că informațiile distribuite în spațiul public, însoțite de fotografii sau video cu imaginea primelor persoane în stat, reprezintă un fals și manipulare de tip deep fake. Președinția dezminte autenticitatea declarațiilor atribuite șefei statului și condamnă aceste practici de dezinformare. Îi îndemnăm pe toți cetățenii să se informeze doar din surse oficiale și sigure, iar informația din alte surse să o verifice", se spune în reacția Președinției.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2023
Politică
I-au făcut hatârul Maiei Sandu: va fi referendum în ziua alegerilor prezidențiale
Fluxul de știri
0