Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Importul de cereale în Republica Moldova va fi supus licențierii și în următoarele 3 luni

© Sputnik / Miroslav RotariCereale
Cereale - Sputnik Moldova, 1920, 29.12.2023
Abonare
Comisia pentru Situații Excepționale a dispus instituirea măsurii de licențiere a importurilor pentru unele produse cerealiere și semințe oleaginoase.
CHIȘINĂU, 29 dec – Sputnik. Importul grâului, porumbului și a semințelor de floarea-soarelui (inclusiv sfărâmate) va fi permis doar în baza unei licențe, în următoarele 3 luni, informează Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.
Cererile de eliberare a licențelor de import sunt examinate de către o comisie instituită din reprezentanții Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, precum și exponenții organizațiilor profesionale pe produs.
MAIA subliniază că măsura a fost luată pentru a stabiliza prețurile la cereale și a proteja producătorii locali. Astfel, este creată oportunitatea ca producătorii noștri să-și vândă recoltele depozitate și să obțină avantaje competitive.
Vor avea dreptul de a primi licențe de import doar persoanele juridice sau fizice care desfășoară activități economice în domeniul producerii uleiului și grăsimilor vegetale, produselor de morărit, a preparatelor pentru hrana animalelor de fermă și pentru creșterea animalelor.
Cererea de eliberare a licenței de import, obligatoriu trebuie să fie însoțită de acte prin care se justifică necesitatea de completare a stocurilor.
Camioane - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2023
Republica Moldova
Guvernul moldovean promite fluidizarea traficului camioanelor la trecerea frontierei
Fluxul de știri
0