Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul moldovean promite fluidizarea traficului camioanelor la trecerea frontierei

© Sputnik / ВИКТОР ТОЛОЧКОCamioane
Camioane - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2023
Abonare
Transportatorii se vor putea programa la ora exactă de trecere a frontierei, prin înregistrare într-un rând virtual de așteptare.
CHIȘINĂU, 28 dec – Sputnik. Guvernul Republicii Moldova a decis să instituie Sistemului informațional de programare a rândurilor electronice la frontieră și a mai aprobat și un Regulamentul privind funcționarea Sistemului și Regulile de programare la punctele de trecere a frontierei de stat.
În aceste condiții transportatorii se vor putea programa la ora exactă de trecere a frontierei, prin înregistrare într-un rând virtual de așteptare, înainte de începerea deplasării mijlocului de transport către punctul de trecere. Guvernul mai subliniază că în aceste condiții companiile de transport vor putea să-și planifice eficient resursele financiare și umane, călătoriile și timpul de trecere a frontierei.
„Noul sistem va contribui la soluționarea problemei întârzierilor și staționărilor camioanelor în punctele de trecere a frontierei de peste șapte zile, dar și a perturbărilor din lanțurile de aprovizionare. În același timp, va ajuta la reorientarea exporturilor și a mijloacelor de transport către PTF cu România și utilizarea teritoriului Republicii Moldova pentru tranzitul de mărfuri din/către Ucraina, în special pentru cereale etc”, scrie serviciul de presă al Guvernului.
Avionul SJ-100 - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2023
Rusia
Flota aviației civile rusești începe să fie echipată cu motoare de producție autohtonă
Fluxul de știri
0