Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Are loc o regrupare a pionilor în diplomația moldovenească înainte de negocierile cu UE?

© Sputnik / OsmatescoPopescu și alți diplomați moldoveni
Popescu și alți diplomați moldoveni - Sputnik Moldova, 1920, 29.12.2023
Abonare
Potrivit informațiilor care au ajuns în posesia jurnaliștilor moldoveni, locul actualului ministru de Externe, Popescu, ar putea fi luat de o persoană de la președinție sau de cineva dintre ONG-iștii lui Soros.
CHIȘINĂU, 29 dec – Sputnik. Nicu Popescu ar putea fi desemnat drept negociatorul șef din partea Republicii Moldova în negocierile de aderare la Uniunea Europeană, scrie canalul de Telegram „INDEX”.
Sursa amintește că premierul Dorin Recean a declarat că din partea țării noastre negociator șef va fi „un vicepremier”. În Guvern sunt acum trei vicepremieri - Nicu Popescu, Oleg Serebrian și Dumitru Alaiba. În spațiul public a apărut recent informația că Nicu Popescu va demisiona din funcția sa de șef al diplomației moldovenești și va reveni la Bruxelles.
Locul lui Nicu Popescu la Ministerul de Externe ar putea fi luat de Cristina Gherasimov, care trece de la Președinție, unde este consilier prezidențial pe probleme de politică externă, în funcția de secretar general al MAEIE.
Se vehiculează și numele lui Iulian Groza, ca posibil nou ministru de Externe.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2023
Politică
I-au făcut hatârul Maiei Sandu: va fi referendum în ziua alegerilor prezidențiale
Fluxul de știri
0