Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Veniturile energetice rusești au ajuns la nivelul dinaintea conflictului din Ucraina

© Sputnik / Павел Львов / Accesați arhiva multimediaInstalarea modulelor de control pentru proiectul Arctic LNG 2
Instalarea modulelor de control pentru proiectul Arctic LNG 2 - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2023
Instalarea modulelor de control pentru proiectul Arctic LNG 2. Foto de arhivă
Abonare
Moscova a câștigat aproape 100 de miliarde de dolari din vânzările de petrol și gaze în 2023, a dezvăluit viceprim-ministrul rus.
BUCUREŞTI, 28 dec – Sputnik. Încasările din exporturile Rusiei de petrol gaze au adus în acest an aproximativ 100 de miliarde de dolari (nouă trilioane de ruble) la bugetul de stat, o sumă apropiată de nivelurile veniturilor înregistrate în 2021, înainte de izbucnirea conflictului din Ucraina, a dezvăluit viceprim-ministrul rus Alexander Novak, potrivit RT.
Înaltul oficial guvernamental a declarat miercuri, pentru Rossiya 24 TV, că peste jumătate din veniturile totale din export ale Rusiei provin din sectorul energetic, subliniind că vânzările de petrol și gaze au asigurat venituri stabile la bugetul țării.
Sectorul energetic al Rusiei a contribuit „cu aproximativ 27% la Produsul Intern Brut (PIB)”, potrivit lui Novak, care a precizat că veniturile din petrol și gaze au reprezentat „aproape 57% din veniturile totale din export ale ţării noastre”.
Simbol Gazprom - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2023
Rusia
Gazprom dezvăluie o creștere uriașă a exporturilor către China
Oficialul a mai spus că, în acest an, jumătate din exporturile de energie ale Rusiei au mers către China, în timp ce ponderea Indiei a crescut la 40% în doi ani. În acelaşi timp, ponderea Europei din exporturile de țiței ale Rusiei a scăzut cu 90% în ultimii doi ani, de la 40-45% în 2021 la aproximativ 4-5% în acest an, a adăugat Novak.
Companiile energetice rusești au fost nevoite să îşi redirecționeze livrările către Asia, după ce exporturile către UE s-au redus substanţial pe fondul sancțiunilor legate de conflictul din Ucraina și al sabotării conductelor de gaze naturale Nord Stream.
Fluxul de știri
0