Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ucraina rămâne fără bani pentru salarii și pensii

© Sputnik / Mihai CarausBancnote
Bancnote - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2023
Abonare
Guvernul Ucrainei se confruntă cu perspectiva de a întârzia plata pensiilor şi salariilor din sectorul public dacă Occidentul nu mai finanţează Kievul.
BUCUREȘTI, 28 dec - Sputnik, Marius Holdean. Guvernul Ucrainei se confruntă cu perspectiva de a întârzia plata pensiilor şi salariilor din sectorul public dacă ajutorul financiar crucial al Occidentului nu va fi aprobat în curând, a declarat Iulia Svîrîdenko, vicepremier al Ucrainei.
Kievul şi-a cheltuit toate veniturile pentru apărare, bazându-se pe ajutor extern pentru a acoperi orice alte plăţi, de la pensii la ajutoare sociale.
Însă pachetele de finanţare-cheie, inclusiv 50 de miliarde de euro din partea Uniunii Europene, au fost blocate de Bruxelles şi Washington.
Potrivit Iiuliei Svîrîdenko, 500.000 de funcţionari, 1,4 milioane de profesori şi 10 milioane de pensionari din Ucraina s-ar putea confrunta cu întârzieri de plăţi.
Oficialii de la Kiev speră la un ajutor imediat în valoare de 18.5 miliarde de euro şi la peste 8 miliarde de dolari pentru a putea acoperi deficitul bugetar de anul viitor, de 43 miliarde de dolari.
Cale ferată - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2023
Economie
Restanțe catastrofale la salarii la Căile Ferate ale Moldovei și comentariul lui Tofilat
Fluxul de știri
0