Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Restanțe catastrofale la salarii la Căile Ferate ale Moldovei și comentariul lui Tofilat

© Sputnik / Mihai CarausCale ferată
Cale ferată - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2023
Abonare
Unii angajați ai CFM nu și-au primit salariul nici pentru luna septembrie, ceilalți - pentru octombrie și noiembrie, respectiv, decembrie.
CHIȘINĂU, 28 dec - Sputnik. Mii de angajați ai Căilor Ferate ale Moldovei vor intra în noul an cu restanțe de câteva luni la salarii, informează canalul de Telegram „INDEX”.
Unii angajați ai CFM nu și-au primit salariul nici pentru luna septembrie, ceilalți - pentru octombrie și noiembrie, respectiv, decembrie.
Directorul CFM, Oleg Tofilat, recunoaște problemele existente și precizează că întreprinderea „există din ceea ce câștigă”.
„Anul trecut am dublat salariile, ele erau foarte mici și le-am mărit aproape de două ori. Nu pot spune că acum sunt foarte mari. Salariul mediu e puțin peste 8 mii de lei. Oricum, asta înseamnă că acum presiunea pe bugetul nostru este mult mai mare. O altă problemă la Calea Ferată este lipsa de capital circulant. Ceea ce înseamnă că noi existăm din ceea ce câștigăm. Dacă avem o perioadă de o lună – două, când scade cererea, respectiv, scad încasările, și Calea Ferată poate avea dificultăți cu achitările. Este un lucru neplăcut, dar nu putem rezolva toate problemele în termeni atât de scurți”, a spus Tofilat.
Camioane - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2023
Republica Moldova
Guvernul moldovean promite fluidizarea traficului camioanelor la trecerea frontierei
Fluxul de știri
0