Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Douăzeci și două de instituții publice trece în subordinea MMPS

© Photo : Ministerul Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaMinistrul Muncii și Protecției Sociale Alexei Buzu
Ministrul Muncii și Protecției Sociale Alexei Buzu - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2023
Abonare
Instituțiile vor fi gestionate de agențiile teritoriale de asistență socială.
CHIȘINĂU, 28 dec – Sputnik. Ministerului Muncii și Protecției Sociale informează că mai multe instituții publice prestatoare de servicii sociale vor trece în subordinea sa.
Douăzeci și două de instituții publice prestatoare de servicii sociale din municipiul Bălți și raioanele Anenii Noi, Cahul, Călărași, Căușeni, Cimișlia, Criuleni, Hîncești, Leova, Rîșcani și Soroca vor trece în subordinea Ministerului Muncii și Protecției Sociale.
Instituțiile vor fi gestionate de agențiile teritoriale de asistență socială, create în contextul reformei sistemului de asistență socială „Restart”, iar ministerul va avea statut de fondator al acestora.
Reforma „Restart” a fost lansată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale în martie 2023, cu scopul de a asigura accesul echitabil și uniform al populației vulnerabile la servicii sociale de calitate. În decembrie curent a fost reglementată crearea a 10 agenții teritoriale de asistență socială, care vor asigura implementarea politicii de stat în domeniul asistenței sociale și vor acorda suport metodologic autorităților administrației publice locale de nivelul întâi și prestatorilor de servicii sociale publici și privați.
Протест оппозиции у здания правительства Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2023
Politică
„Jos labele de pe universități!” – opoziția a protestat în fața clădirii Guvernului
Fluxul de știri
0