Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

„Jos labele de pe universități!” – opoziția a protestat în fața clădirii Guvernului

© Sputnik / Dmitry TerekhovПротест оппозиции у здания правительства Молдовы
Протест оппозиции у здания правительства Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2023
Abonare
Blocul comuniștilor și socialiștilor a protestat împotriva politicilor partidului de guvernământ din Moldova.
CHIȘINĂU, 27 decembrie – Sputnik. În fața clădirii Guvernului Republicii Moldova împotriva lichidării Universității de Cultură Fizică și Sport a avut loc un protest organizat de către reprezentanții Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) de opoziție.
Universitatea menționată, prin hotărâre a guvernului, va fi absorbită de Universitatea de Stat din Moldova. Ministerul Educației pledează pentru acest pas din motivul că în fiecare an sunt din ce în ce mai puțini studenți la Universitatea de Educație Fizică, iar întreținerea universității s-a scumpit.
Potrivit opoziției, principalul motiv al reorganizării a fost problema proprietății funciare a universităților.

„Universitatea de Educație Fizică și Sport a pregătit mii de sportivi titulari și decizia dumneavoastră de a o lichida este o infracțiune flagrantă. Locul dumneavoastră este în închisoare! Universitatea va pierde teren în Parcul Valea Trandafirilor și de-a lungul străzii Calea Basarabiei. În total 4 hectare la Chișinău”, a spus vicepreședintele la protest. -Președintele Parlamentului și președintele fracțiunii BCS Vlad Batrîncea.

Protestatarii au spus că principala amenințare la adresa dezvoltării Moldovei este regimul PAS și Maia Sandu. Potrivit deputatului BCS Diana Caraman, salvarea viitorului țării nu poate fi decât demisia urgentă a numiților partidului de guvernământ.
„Autoritățile realizează cele mai josnice reforme înainte de Anul Nou (...) În loc să luăm inițiative de dezvoltare a sportului, tineretului, asistenței medicale și a altor domenii care sunt cu adevărat importante pentru noi, adoptăm strategii care duc la degradare în ţară”, a spus deputatul.
Potrivit lui Karaman, ministrul Dan Perciun și guvernul au arătat că tineretul, sportul și viitorul Republicii Moldova nu sunt o prioritate pentru ei.
Fluxul de știri
0