Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Germania, sub ameninţarea terorismului

© AFP 2024 / THOMAS KIENZLEPoliția germană
Poliția germană - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2023
Abonare
Celebra Catedrală din Koln ar fi fost vizată de un atac pus la cale de teroriști, susțin polițiștii germani
Bruxelles, 27 dec – Sputnik. Un atac terorist ar fi fost planificat pentru noaptea de Anul Nou la Koln, la clădirea celebrei Catedrale. Autoritățile au reținut un bărbat despre care spun că ar fi implicat. Acesta făcea parte dintr-un grup de cinci bărbați, posibil suspecți, însă ceilalți au fost eliberați.
Poliția germană a sporit nivelul de securitate în zona Catedralei din Koln. Ofițerii de informații aveau indicii că urmează un posibil atac pus la cale chiar în noaptea de Anul Nou. Autorităție germane au primit mai multe avertismente în ultimele săptămâni, cu privire la posibile amenințări islamiste.
În aceste condiții, autorităție au reținut un bărbat, despre care au informații că ar fi implicat în posibilul atac terorist din noaptea de Anul Nou, Este vorba despre un cetățean originar din Tadjikistan în vârstă de 30 de ani.
Joe Biden și Olaf Scholz - Sputnik Moldova, 1920, 24.12.2023
Internațional
Nord Stream și recesiunea economică germană
Polițiștii spun că există „informații relevante” cu privire la o amenințare împotriva securității statului. Autoritățile din Koln au emis un comunicat de presă în acest sens, fără a da prea multe detalii.
În ultimele săptămâni, ministrul de interne Nancy Faeser a avertizat cu privire la amenințarea tot mai mare a violenței islamiste în Germania. Alerte au fost lansat în mai multe state europene. Autoritățile consideră că războiul dintre Israel și Hamas crește riscul de radicalizare. Iar de aici și până la un atac terorist nu mai este decât un pas.
„Toţi iubim tradiţiile noastre de Crăciun şi nu vom fi intimidaţi în modul nostru de viaţă. Dar este la fel de adevărat că luăm în serios ameninţarea reprezentată de terorismul islamist şi suntem extrem de vigilenţi”, a spus Faeser.
Poliţia germană a anunţat, încă de sâmbătă seara, că efectuează percheziţii în catedrala din Köln cu ajutorul câinilor. Oficialii au precizat că există un avertisment de pericol pentru atac terorist emis pentru noaptea de Anul Nou.
Poliţia germană a sporit măsurile de securitate la Catedrala din Koln ca urmare a indiciilor privind un posibil atac atribuit unei grupări islamiste.
Conform cotidianului german Bild, serviciile de securitate din Austria, Germania şi Spania au primit indicii legate de un posibil atac terorist de Anul Nou. O grupare islamistă ar intenţiona să comită mai multe atacuri în Europa, posibil de Crăciun şi în noaptea de Anul Nou.
Fluxul de știri
0