Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Nord Stream și recesiunea economică germană

© AFP 2024 / JOHN MACDOUGALLJoe Biden și Olaf Scholz
Joe Biden și Olaf Scholz - Sputnik Moldova, 1920, 24.12.2023
Joe Biden și Olaf Scholz. Foto de arhivă
Abonare
Seymour Hersh: SUA au început să se pregătească pentru un atac terorist asupra Nord Stream înainte de începerea conflictului din Ucraina
CHIȘINĂU, 24 dec - Sputnik. Jurnalistul american Seymour Hersh a declarat că serviciile de informații americane au început să se pregătească pentru sabotajul gazoductelor Nord Stream chiar înainte de începerea conflictului în Ucraina. Hersh crede că scopul inițial al operațiunii a fost acela de a reține Rusia, dar apoi a fost reorientată spre Germania, deoarece Washingtonul a decis că Berlinul este veriga cea mai slabă a coaliției de țări care susțin Ucraina.
Potrivit jurnalistului, sabotajul ar fi trebuit să aibă loc în luna mai, dar a fost amânat de Joe Biden fără explicații. Sursele lui Hersh din CIA sugerează că președintele american se temea că Scholz, din cauza atitudinii ambigue a germanilor față de ajutorul Ucrainei, va abandona sprijinul pentru Kiev în ajunul iernii în favoarea păstrării bunăstării țării sale.
Fluxul de știri
0