Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Militarii ruși au îndeplinit principalul obiectiv al anului - Șoigu

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин принял участие в заседании коллегии Минобороны РФ
Президент РФ В. Путин принял участие в заседании коллегии Минобороны РФ - Sputnik Moldova, 1920, 26.12.2023
Abonare
Shoigu: liniile de apărare eficiente au contribuit la zădărnicirea ofensivei FAU.
CHIȘINĂU, 26 dec – Sputnik. Armata rusă a îndeplinit principalul obiectiv al anului 2023, zădărnicind contraofensiva ucraineană, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, la ședința de bilanț a instituției.
"Eforturile principale în anul care se încheie s-au concentrat pe atingerea obiectivelor operațiunii militare speciale. Principalul dintre ele a fost zădărnicirea contraofensivei Forțelor Armate ale Ucrainei, anunțată cu voce tare de Ucraina și aliații săi din NATO. Această sarcină a fost îndeplinită cu succes. ”, a spus generalul de armată.
El a subliniat că obiectivul a fost îndeplinit datorită liniilor de apărare dispuse eficient, siguranței tehnicii și acțiunilor decisive ale soldaților.
La rândul său, Comandantul Suprem a dat o apreciere înaltă activității conducerii și efectivului Ministerului Apărării, a adăugat ministrul.
Armata rusă ocupă în zona desfășurării operațiunii militare speciale poziții tot mai avantajoase și extinde teritoriile controlate, a subliniat Șoigu.
25 decembrie 2023, Vladimir Putin la Consiliul Economic Suprem al Uniuniii Economice Eurasiatice - Sputnik Moldova, 1920, 25.12.2023
Internațional
Putin: toți membrii Consiliului sun de acord cu Declarația privind UEEA
Ministerul Apărării va discuta sarcinile pentru 2024 în ianuarie. La ședință va fi vorba de prioritățile pe care Vladimir Putin le-a stabilit la Colegiul Ministerului Apărării.
Contraofensiva ucraineană a început pe 4 iunie, iar deja trei luni mai târziu președintele Rusiei a constatat că aceasta a eșuat în totalitate. Potrivit datelor de la începutul lunii decembrie, Kievul a pierdut în încercările nereușite de atac peste 125 de mii de militari, uciși și răniți.
Șoigu a constatat că FAU nu și-au atins obiectivele în niciuna dintre direcții.
Fluxul de știri
0