Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Autoritățile de la Belgrad îndemnate să protejeze voința poporului sârb

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaSpicherul al Dumei de Stat a Federației Ruse, Veaceslav Volodin
Spicherul al Dumei de Stat a Federației Ruse, Veaceslav Volodin - Sputnik Moldova, 1920, 26.12.2023
Spicherul al Dumei de Stat a Federației Ruse, Veaceslav Volodin. Foto de arhivă
Abonare
Președintele Dumei de Stat consideră că conducerea Belgrad are temeiul legal de a proteja alegerea majorității poporului sârb care a fost exprimat în scrutinul parlamentar care s-a desfășurat recent în Serbia.
CHIȘINĂU, 26 dec - Sputnik. Actualele autorități din Serbia sunt obligate să protejeze voința poporului sârb și alegerea majorității, spune spicherul al Dumei de Stat a Federației Ruse, Veaceslav Volodin.
„Ceea ce se întâmplă în caz contrar - este bine cunoscut de toată lumea: țara poate să nu existe”, a scris el pe canalul său Telegram.
Potrivit acestuia, odată ce Washingtonul și Bruxellesul nu reușesc să-și aducă marionetele la putere în alte țări, se joacă întotdeauna un scenariu binecunoscut: se fac declarații din partea Statelor Unite și a Uniunii Europene despre încălcări în alegeri și nerecunoaștere, oamenii sunt scoși în stradă, se organizează tentative de lovitură de stat.
„Orice stat care își apără independența și apără interesele și valorile naționale se confruntă cu astfel de provocări”, a subliniat parlamentarul, comentând protestele opoziției de la Belgrad.
Fluxul de știri
0