Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA puneau la cale atacul terorist asupra Nord Stream înainte de februarie 2022

© Photo : Danish DefenceUnul dintre locurile scurgerii gazelor în Marea Baltică după atacul terorist asupra Nord Stream
Unul dintre locurile scurgerii gazelor în Marea Baltică după atacul terorist asupra Nord Stream - Sputnik Moldova, 1920, 24.12.2023
Abonare
Statele Unite au început să se pregătească pentru un atac terorist asupra Nord Stream înainte de începerea conflictului din Ucraina, susține jurnalistul american de investigații Seymour Hersh.
CHIȘINĂU, 24 dec – Sputnik. Jurnalistul american Seymour Hersh a declarat (https://seymourhersh.substack.com/p/nord-stream-and-germanys-shrinking) că serviciile de informații americane au început să se pregătească pentru sabotajul gazoductelor Nord Stream chiar înainte de începerea conflictului în Ucraina.
Hersh crede că scopul inițial al operațiunii a fost acela de a reține Rusia, dar apoi a fost reorientată spre Germania, deoarece Washingtonul a decis că Berlinul este veriga cea mai slabă a coaliției de țări care susțin Ucraina.
Potrivit jurnalistului, sabotajul ar fi trebuit să aibă loc în luna mai, dar a fost amânat de Joe Biden fără explicații. Sursele lui Hersh din CIA sugerează că președintele american se temea că Scholz, din cauza atitudinii ambigue a germanilor față de ajutorul Ucrainei, va abandona sprijinul pentru Kiev în ajunul iernii în favoarea păstrării bunăstării țării sale.
Ion Chicu - Sputnik Moldova, 1920, 22.12.2023
Politică
Chicu: Maia Sandu, Recean și Grosu au fost participați la pregătirea furtului miliardului
Fluxul de știri
0