Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chicu: Maia Sandu, Recean și Grosu au fost participați la pregătirea furtului miliardului

© Sputnik / OsmatescoIon Chicu
Ion Chicu - Sputnik Moldova, 1920, 22.12.2023
Ion Chicu. Foto de arhivă
Abonare
Ion Chicu consideră că prin demiterea guvernatorului BNM se dorește de fapt distragerea atenției de la eșecul privind investigația furtului din sistemul bancar moldovenesc în 2014.
CHIȘINĂU, 22 dec – Sputnik. Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Chicu, este de părere că cei care l-au demis pe guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei sunt implicați în furtul miliardului.
„Cât privește temeiul utilizat de gruparea criminală PAS pentru a-l demite ieri, evident - este un fals. Spre deosebire de Maia Sandu, Recean și Grosu, care au fost participanți la pregătirea furtului miliardului în 2014, dl Armașu lucra atunci în sectorul privat - nu avea nimic cu acea crimă”, scrie Ion Chicu pe o rețea de socializare.
El mai consideră că prin această demitere, de fapt, se urmărește distragerea atenției opiniei publice de la eșecul privind investigația furtului din sistemul bancar moldovenesc în 2014.
„Prin demiterea lui au distras atenția de la eșecul investigării acestui jaf organizat în 2014 de guvernul, în care criminalii PAS jucau un rol important”, mai menționează Chicu.
Fluxul de știri
0