Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

La Moscova a demarat Concursul jubiliar de fotojurnalism Andrei Stenin

© Sputnik / Алексей Филиппов / Accesați arhiva multimediaCeremonia de anunțare a Marelui Premiu și a câștigătorilor Concursului de Fotojurnalism Andrei Stenin 2023
Ceremonia de anunțare a Marelui Premiu și a câștigătorilor Concursului de Fotojurnalism Andrei Stenin 2023 - Sputnik Moldova, 1920, 22.12.2023
Ceremonia de anunțare a Marelui Premiu și a câștigătorilor Concursului de Fotojurnalism Andrei Stenin 2023. Foto de arhivă
Abonare
În anul jubiliar, comitetul organizatoric al concursului a decis să actualizeze fondul nominalizărilor.
CHIȘINĂU, 22 dec – Sputnik. La Moscova a început primirea lucrărilor pentru cel de-al zecelea Concurs Internațional pentru tinerii fotografi profesioniști în memoria lui Andrei Stenin. Concursul ce poartă numele fotoreporterului special al grupului media ”Rossiya Segodnya”, care a murit în vara anului 2014 lângă Donețk, a anunțat în mod tradițional începerea colectării cererilor de ziua lui - 22 decembrie.
În anul jubiliar, comitetul organizatoric al concursului a decis să actualizeze fondul nominalizărilor. La cele patru nominalizări deja tradiționale: ”Știri principale”, ”Sport”, ”Planeta mea” și ”Portret. Un erou al timpului nostru”, a fost adăugată încă una, „Vedere de la înălțime”. Aceasta le propune concurenților să încerce o nouă perspectivă vizuală, cu utilizarea unui spectru larg de dispozitive pentru fotografiere – cameră foto, camera telefonului mobil sau quadcopterul. Principalele criterii de evaluare a fotografiilor care participă la noua nominalizare vor fi vederile și subiectele neobișnuite.
La nominalizările ”Știri principale”, ”Planeta mea” și ”Portret. Un erou al timpului nostru”numărul de categorii nu s-a schimbat, vor fi două: fotografie singulară și serie foto. La nominalizările „Sport” și „Vedere de la înălțime” vor putea participa doar fotografiile individuale.
Открытие выставки победителей конкурса им. А. Стенина в Нью-Йорке - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2023
Rusia
Concursul Andrei Stenin a publicat lista scurtă pentru anul 2023
Curatorul concursului ”Andrei Stenin”, Oksana Oleinik, a menționat: „Suntem foarte bucuroși să lansăm concursul jubiliar, al zecelea, în memoria colegului și reporterului nostru militar Andrei Stenin. În zece ani, el a devenit cu adevărat o platformă multinațională pentru fotografii tineri și talentați, care nu se tem să-și asume riscuri, să caute noi perspective și să-și exprime opiniile în mod pregnant și imparțial. Concursul Stenin este, fără exagerare, un eveniment în agenda foto internațională: el este așteptat, discutat, cu el se mândresc. Dovadă în acest sens este nivelul foarte înalt al experților fotografi pe care i-am invitat și îi invităm în juriul competiției, precum și interesul tot mai mare pentru concurs în rândul publicului din acele orașe și țări în care ducem lucrările laureaților noștri”.
Profesioniștii din domeniul fotografiei, cu vârsta cuprinsă între 18 și 33 de ani, își pot depune în continuare lucrările pe site-ul concursului, în limbile rusă, engleză și chineză. Recepționarea cererilor pentru concurs va fi deschisă în 2024 până la data de 15 martie inclusiv.
Fondul de premiere al concursului în 2024 va constitui 125, 100 și 75 de mii de ruble pentru primul, al doilea și al treilea loc la fiecare nominalizare. Câștigătorul celei mai mari distincții a competiției Stenin - Grands Prix- va primi 700 de mii de ruble.
Concursul din noul an își va păstra tradiția turneelor ​​expoziționale ale câștigătorilor săi prin orașele rusești și din străinătate. Pe parcursul existenței sale, expozițiile câștigătorilor concursului au fost văzute de spectatori din China, Africa de Sud, Mexic, Argentina, Uruguay, Columbia, RD Congo, Turcia, Liban, Germania, Spania, Italia, Grecia, Ungaria, Polonia, Egipt și alte țări.
Concursul Internațională de Fotojurnalism Andrei Stenin s-a desfășurat în 2023 cu sprijinul celor mai importante medii de informare rusești și internaționale, agenții de presă și comunității foto. Partener a două dintre nominalizările sale a fost holdingul Informațional Pan-Arab Al-Mayadeen TV.
Despre concurs:
Concursul Internațional de Fotojurnalism ”Andrei Stenin”, organizat de grupul media ”Rossya Segodnya” sub egida Comisiei Federației Ruse pentru UNESCO, își propune să sprijine tinerii fotografi și să atragă atenția societății asupra scopurilor fotojurnalismului modern. Aceasta este o platformă pentru tineri fotografi – talentați, sensibili și deschiși pentru tot ce este nou, unde ei ne atrag atenția asupra oamenilor și evenimentelor din preajma noastră.
Parteneri informaționali generali ai concursului sunt: ​​VGTRK (Compania rusă de radio și televiziune de stat) (Rusia), platforma online SMOTRIM (Rusia), canalul TV național de stat „Rusia-Cultură” (Rusia), canalul TV „ Moscova 24" (Rusia).
Partenerii media internaționali ai competiției sunt: ​​Agenția de presă și radio Sputnik (Internațional), canalul TV și portalul RT (Internațional), mediaholdingul Independent Media (Africa de Sud), Agenția de presă ANA (Africa de Sud), Shanghai United Media Group (SUMG) (China), portalul Internet al ziarului China Daily (China), portalul Internet The Paper (China), reţeaua media Al Mayadeen (Liban).
Fluxul de știri
0