Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Concursul Andrei Stenin a publicat lista scurtă pentru anul 2023

© Sputnik / Нэнси Сисель / Accesați arhiva multimediaОткрытие выставки победителей конкурса им. А. Стенина в Нью-Йорке
Открытие выставки победителей конкурса им. А. Стенина в Нью-Йорке - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cu fiecare an, geografia participanților în lista scurtă a Concursului Stenin se extinde. Anul 2023 nu a fost o excepție: pentru prima dată în lista scurtă au fost incluse lucrări din Burundi, Bahrain, Bosnia și Herțegovina.
CHIȘINĂU, 15 iunie – Sputnik. La Moscova au fost anunțați laureații 2023, incluși în lista scurtă a Concursul internațional pentru tinerii fotojurnalişti Andrei Stenin. Lista completă a acestora, precum și o selecție de fotografii din lista scurtă, pot fi văzute pe versiunile rusă (http://stenincontest.ru) și engleză (http://stenincontest.com) ale site-ului.
Urmând tradiția consacrată deja, lista scurtă, participanți căreia au fost stabiliți de juriul internațional al concursului, nu include indicarea nominalizărilor și premiilor: acestea vor fi anunțate odată cu deținătorul premiului principal – Grand Prix, în septembrie.
Cu fiecare an, geografia participanților în lista scurtă a Concursului Stenin se extinde. Anul 2023 nu a fost o excepție: pentru prima dată în lista scurtă au fost incluse lucrări din Burundi, Bahrain, Bosnia și Herțegovina. În total, lista scurtă a îmbinat fotografii aparte și serii ale tinerilor fotojurnalişti din 16 țări, inclusiv China, India, Marea Britanie, Franța, Rusia, Grecia, Egipt și altele. Numărul total de lucrări examinate de juriul internațional al competiției în 2023 a fost de 3000, din 50 de țări.
„Acesta este un eveniment foarte important și mult așteptat, atât pentru participanți, cât și pentru organizatorii concursului. Și juriul nostru internațional, și comitetul de organizare, întregul grup de lucru avem emoții în fiecare an, ne facem griji, așteptăm, recepționăm lucrările. În fiecare an sperăm că totul va fi minunat și în fiecare an, am impresia, ștacheta noastră este ridicată. Pe harta geografică a lumii, competiția noastră și-a căpătat deja un excelent punct de atracție și spre el tind diverși fotografi dintr-o mulțime de țări - a comentat anunțarea listei scurte curatorul concursului Stenin Oxana Oleinik. – Evident, noi vom aștepta etapele următoare, planificăm să organizăm o expoziție, ne propunem, ca întotdeauna, să lansăm un road show internațional, dar vom aștepta în primul rând anunțarea rezultatelor - câștigătorii și Marele Premiu al concursului. Acum însă îi invit pe toți pe site, stenincontest.ru|stenincontest.com, pentru a vedea minunata și fantastica listă scurtă de anul acesta”.
Locurile premiate pentru nominalizații din lista scurtă, precum și numele câștigătorului Marelui Premiu, vor fi anunțate de către comitetul de organizare al concursului la începutul toamnei, tot pe site-ul (http://stenincontest.ru). Concursul intenționează să lanseze până la sfârșitul anului road show-ul tradițional al câștigătorilor prin orașele lumii.

Despre concurs

Concursul internațional de fotojurnalism ”Andrei Stenin”, organizat de grupul media ”Rossia Segodnia” sub egida Comisiei Federației Ruse pentru UNESCO, își propune să sprijine tinerii fotografi și să atragă atenția societății asupra scopurilor fotojurnalismului modern. Aceasta este o platformă pentru tineri fotografi – talentați, sensibili și deschiși pentru tot ce este nou, unde ei ne atrag atenția asupra oamenilor și evenimentelor din preajma noastră.
Partenerii media internaționali ai competiției sunt: ​​Agenția de presă și radio Sputnik (Internațional), canalul TV și portalul RT (Internațional), mediaholdingul Independent Media (Africa de Sud), Agenția de presă ANA (Africa de Sud), Shanghai United Media Group (SUMG) (China), portalul Internet al ziarului China Daily (China), portalul Internet The Paper (China), reţeaua media Al Mayadeen (Liban).
Fluxul de știri
0