Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Serbia: victorie clară a partidului lui Vucic

© AP Photo / Darko VojinovicПрезидент Сербии во время пресс-конференции после заявления о победе на президентских выборах в Белграде, Сербия
Президент Сербии во время пресс-конференции после заявления о победе на президентских выборах в Белграде, Сербия - Sputnik Moldova, 1920, 18.12.2023
Abonare
Alegerile parlamentare din Serbia confirmă victoria clară a partidului președintelui Aleksandar Vucic, (SNS) și o majoritate confortabilă în legislativ pentru proiectele prezidențiale.
BUCUREȘTI, 18 dec -Sputnik. Președintele sârb Aleksandar Vucic a revendicat duminică seară victoria partidului său (SNS, dreapta naționalistă) în alegerile legislative, din care ar urma să iasă și mai puternic cu cel puțin 127 de locuri din cele 250 ale parlamentului, transmite agenția AFP.
„Vom avea o majoritate absolută în Parlament cu 127 de locuri”, a declarat el în cadrul unei conferințe de presă, pe baza a 76% din buletinele de vot numărate. În legislatura precedentă, SNS a avut 120 de locuri.
Rezultatele oficiale sunt așteptate abia luni seara, potrivit opoziției reunite sub sigla „Serbia împotriva violenței” (SPN), care ar fi obținut 23,5% din voturi. Opoziția a denunțat fraude la aceste alegeri.
Fluxul de știri
0