Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Președintele Erdogan a ajuns la Budapesta în vizită oficială

© AFP 2024 / ATTILA KISBENEDEKСветлана Тихановская и Реджеп Эрдоган
Светлана Тихановская и Реджеп  Эрдоган - Sputnik Moldova, 1920, 18.12.2023
Abonare
Președintele Recep Tayyip Erdogan se află la Budapesta în vizită oficială la invitația premierului ungar, Viktor Orban.
BRUXELLES, 18 dec – Sputnik. Președintele Recep Tayyip Erdogan a ajuns astăzi la Budapesta în vizită oficială la invitația premierului ungar, Viktor Orban.
Președintele Erdogan a fost întâmpinat la Aeroportul Internațional Ferenc Liszt din Budapesta de Peter Szijjarto, ministrul afacerilor externe și comerțului exterior al Ungariei, de Viktor Matis, ambasadorul Ungariei la Ankara, de Anett Varga, șefa Departamentului Protocol din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Ungariei, Gülșen Karanis Ekșioğlu, ambasadoarea Türkiye la Budapesta și soțul său, Ekrem Ekșioğlu.
Vizita lui Erdogan în Ungaria coincide cu aniversarea a 100 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie între cele două țări în vederea restabilirii relațiilor diplomatice, care au fost întrerupte după Primul Război Mondial.
În contextul vizitei vor fi evaluate relațiile politice, diplomatice și economice bilaterale.
Премьер-министр Венгрии Виктор Орбан - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2023
Internațional
A salvat Orban bugetul UE?
Erdogan se va întâlni cu președintele Ungariei, Katalin Novak și cu premierul Victor Orban.
În cadrul întrevederilor se planifică examinarea relațiilor economice și politice turco-ungare, precum și a subiectelor de pe ordinea de zi, de la relațiile Türkiye cu Uniunea Europeană (UE) până la cea mai recentă situație din Gaza. În acest context, va avea loc, de asemenea, o reuniune a Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt.
Vizita se va axa pe domeniile economiei, comerțului, industriei de apărare, energiei și culturii, urmând să fie semnate 16 acorduri între cele două țări.
Fluxul de știri
0