Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

A salvat Orban bugetul UE?

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaПремьер-министр Венгрии Виктор Орбан
Премьер-министр Венгрии Виктор Орбан - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2023
Abonare
Întrebarea analiștilor politici după ședința Consiliului de iarnă al UE, este ”s-au înțeles liderii UE între ei și Viktor Orban a jucat doar rolul „băiatului rău”?”.
BUCUREȘTI, 15 dec -Sputnik. Faptul că multe din luările de poziție nonconformiste ale Ungariei sunt foarte bine negociate de către Budapesta, nu este un secret. Așa cum începe să nu mai fie un secret faptul că liderii UE folosesc pe nonconformistul Viktor Orban pentru a ”se scoate” din situații dificile.
UE a promis Ucrainei și Republicii Moldova un ”viitor european” dar nu va da regimului de la Kiev bani. Iar concluzia pare să îi mulțumească, de fapt, pe toți liderii UE.
Începerea unor negocieri ce pot fi lungite la infinit este mult mai ”ieftină” decât zeci de miliarde de euro ce ar fi trebuit acordați în câteva luni.
”Rezumatul nopţii: veto pentru fonduri suplimentare în favoarea Ucrainei”, ca şi pentru propunerea de revizuire a bugetului european, a indicat premierul ungar Viktor Orban pe o rețea de socializare.
Fluxul de știri
0