Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia deschide un nou centru de limbă și cultură rusă în Africa

© Sputnik / Iliya Pitalev / Accesați arhiva multimediaParticipanți la summit-ul Rusia-Africa la Soci
Participanți la summit-ul Rusia-Africa la Soci - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2023
Participanți la summit-ul Rusia-Africa la Soci. Foto de arhivă
Abonare
Scopul proiectului este de a intensifica colaborarea dintre instituţiile educaționale din Rusia și Mali.
BUCUREŞTI, 14 dec – Sputnik.Un centru rus de limbă și cultură a fost deschis miercuri la Universitatea de Literatură și Ştiinţe Umaniste (ULSHB) din Bamako, Mali.
Numit „Spațiul rus”, Centrul a fost organizat prin colaborarea dintre ULSHB și Universitatea Patrice Lumumba pentru Prietenia între Popoare, din Rusia, cunoscută sub numele de Universitatea RUDN.
La ceremonia de deschidere a fost semnat un acord de cooperare strategică între universitățile rusească și maliană.
Centrul va oferi oportunităţi pentru idei, talente și proiecte noi, a spus rectorul Universităţii RUDN, Oleg Iastrebov.
„Activitatea Centrului nu numai că va servi educației lingvistice și culturale, dar va favoriza şi apariția de noi idei, talente și proiecte comune”, a spus Iastrebov, citat de RT.
Potrivit serviciului de presă al Ministerului Științei și Învățământului Superior din Rusia, Centrul va furniza permanent instrucțiuni privind limba rusă și sprijin pentru admiterea în toate universitățile rusești.
Fundația Russkiy Mir („Lumea rusă”) a relatat anterior că Mali a anunțat un plan de a stabili un parteneriat strategic cu Rusia în domeniul educaţiei, după cum a menționat ministrul Educației și Științei, Burem Kansai. Noul centru va organiza programe de limbă rusă atât pentru copii, cât și pentru adulți, precum şi proiecte științifice, educaționale și metodologice și activități educaționale.
Trei centre ruseşti de formare preuniversitară au fost deja deschise în Africa: Școala Internațională Bethel din Nigeria, Universitatea Copperbelt din Kitwe, Zambia, și Universitatea Internațională de Management din Windhoek, Namibia. Există, de asemenea, cursuri de specialitate disponibile la 12 universități din Zambia, Angola, Gambia, Nigeria, Namibia, Tanzania, Tunisia, Maroc, Algeria și Camerun.
Fluxul de știri
0