Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rezervele de aur ale Rusiei au înregistrat un nou record

© Sputnik / Pavel Lisitsyn / Accesați arhiva multimediaGold
Gold - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2023
Abonare
Rezervele de aur ale Rusiei au depășit, în termeni monetari, valoarea maximă din toate timpurile, ajungând la 151,9 miliarde de dolari în noiembrie.
BUCUREŞTI, 15 dec – Sputnik. Rezervele de aur ale Rusiei au depășit, în termeni monetari, valoarea maximă din toate timpurile, ajungând la 151,9 miliarde de dolari în noiembrie, potrivit celor mai recente date publicate de Banca Rusiei.
Stocul a crescut cu 2,2%, sau 3,198 miliarde de dolari faţă de luna precedentă. Cu toate acestea, în termeni fizici, rezervele de aur ale țării au scăzut cu aproximativ 16 tone, la 2.315 tone, scăzând pentru a doua lună consecutivă, arată datele, citate de RT. Creșterea valorii s-a datorat creșterii prețurilor globale ale aurului.
Rezervele totale internaționale ale Rusiei de aur și schimb valutar s-au ridicat la 592,352 miliarde dolari până în decembrie, monedele străine reprezentând 412.261 miliarde de dolari.
Rezervele valutare ale Rusiei constau în aur monetar, Drepturi Speciale de Tragere (DST) în cadrul FMI, precum și monedă străină și aur fizic deținute în țară.
Lingouri bancare din aur - Sputnik Moldova, 1920, 02.11.2023
Rusia
Rezervele de aur ale Rusiei au atins un nivel record
În martie 2022, aproximativ jumătate dintre rezervele valutare ale Rusiei deţinute în străinătate au fost înghețate de băncile centrale din Occident, ca parte a sancțiunilor legate de conflictul din Ucraina. Activele rămase constând din aur și monedă străină, incluzând yuanul chinezesc, sunt deținute în țară.
Țările occidentale lucrează în prezent la un mecanism legal care ar face posibilă confiscarea activelor rusești înghețate pentru a ajuta Ucraina.
La începutul acestui an, au apărut relatări în presă potrivit cărora tot mai multe ţări au început să repatrieze rezervele de aur pe fondul sancțiunilor impuse împotriva Rusiei. Aproape 60% dintre respondenții într-un sondaj realizat de compania de investiții Invesco au declarat că înghețarea a aproape jumătate din rezervele valutare ale Rusiei a făcut ca aurul să fie mai atractiv. În acelaşi timp, ponderea băncilor centrale și a fondurilor suverane de avere care au optat pentru stocarea rezervelor în țările lor s-a ridicat la 68% față de 50% în 2020.
Fluxul de știri
0