Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rezervele de aur ale Rusiei au atins un nivel record

© Sputnik / Pavel Lisitsyn / Accesați arhiva multimediaLingouri bancare din aur
Lingouri bancare din aur - Sputnik Moldova, 1920, 02.11.2023
Abonare
Rusia deţine cel mai mare stoc de lingouri de aur dintre economiile emergente, potrivit datelor de la băncile centrale ale lumii.
BUCUREŞTI, 2 nov – Sputnik. Rezervele de lingouri de aur ale Rusiei au atins un maxim istoric în septembrie, aratădate de la băncile centrale ale lumii, potrivit RT.
Potrivit calculelor agenției de presă RIA Novosti, Rusia și-a crescut rezervele de aur cu 2% în septembrie, volumul total al metalului prețios din cuferele sale ajungând la 2.360 de tone, însemnând cea mai mare cantitate din istoria modernă a țării.
Rezerva de aur a Rusiei rămâne a cincea ca mărime la nivel global, după cea din SUA, Germania, Italia și Franța și înaintea rezervei de 2.200 de tone a Chinei.
Acumularea de aur de către Rusia face parte dintr-o tendință globală, în care băncile centrale au început să cumpere cantități record de metal prețios, pregătindu-se pentru o mai mare incertitudine economică.
Potrivit unui raport recent al Consiliului Mondial al Aurului, China a fost cel mai mare cumpărător de aur la nivel global în timpul celui de-al treilea trimestru al acestui an, India, Turcia și Rusia fiind printre celelalte economii emergente care și-au sporit în mod semnificativ rezervele.
Fluxul de știri
0