Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Comerțul dintre Uniunea Economică Eurasiatică și Africa, creştere cu aproape 35% în 9 luni

© Sputnik / POOL / Accesați arhiva multimediaSerghei Glaziev, membru al Colegiului pentru Macroeconomie și Integrare al UEEA
Serghei Glaziev, membru al Colegiului pentru Macroeconomie și Integrare al UEEA - Sputnik Moldova, 1920, 12.12.2023
Serghei Glaziev, membru al Colegiului pentru Macroeconomie și Integrare al UEEA. Foto de arhivă
Abonare
Comerțul dintre Uniunea Economică Eurasiatică și Africa a înregistrat o creştere cu aproape 35% în ultimele nouă luni.
BUCUREŞTI, 12 dec – Sputnik.Comerțul dintre Uniunea Economică Eurasiatică (UEEA) și Africa a crescut cu aproape 35% în ultimele nouă luni, potrivit lui Serghei Glaziev, membru al Colegiului pentru Macroeconomie și Integrare al UEEA.
Volumul tranzacțiilor comerciale dintre Uniunea Economică Eurasiatică (UEEA) și țările continentului african a crescut cu 34% din ianuarie până în septembrie 2023, a declarat Glaziev duminică, 10 decembrie.
„Potențialul cooperării comerciale și economice între țările UEEA și Africa este enorm și toate condițiile necesare dezvoltării sale sunt îndeplinite”, a spus Glaziev în cadrul ceremoniei de deschidere a unei misiuni comerciale multisectoriale a companiilor rusești în Cairo, potrivit Sputnik Africa.
„Piața africană generează o cerere mare de produse minerale, de produse alimentare, produse din industria chimică, metale, mașini și echipamente produse în statele UEEA. În același timp, din țările africane sunt importate de către UEEA materii prime, produse agricole, legume, fructe, substanțe chimice, textile și îmbrăcăminte”, a declarat Glazeiev, citat de serviciul de presă al Ambasadei Rusiei în Belarus.
Misiunea comercială multisectorială a companiilor rusești în capitala egipteană a fost infiinţată în decembrie de către Centrul rus de Export.
Fluxul de știri
0