Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

UE reglementează inteligența artificială

© Pixabay / geraltinteligență artificială
inteligență artificială - Sputnik Moldova, 1920, 09.12.2023
Abonare
UE a găsit cadrul de reglementare a inteligenței artificiale (IA). După trei zile de negocieri intense, Bruxellesul a anunțat că există un acord pentru o legislație în domeniu.
BUCUREȘTI, 9 dec -Sputnik. Uniunea Europeană a ajuns la un acord asupra unei legislaţii revoluţionare pentru reglementarea inteligenţei artificiale (IA), după trei zile de negocieri intense între statele membre şi Parlamentul European.
Sectorul tehnologic este esenţial. „Viteza pare să fi prevalat asupra calităţii, cu consecinţe potenţial dezastruoase pentru economia europeană”, a declarat Daniel Friedlaender, responsabil pentru Europa al CCIA, unul dintre principalele sale grupuri de lobby. În opinia sa, este acum „necesară” o „muncă tehnică” asupra unor detalii cruciale.
În ceea ce priveşte IA generativă, compromisul prevede o abordare cu două viteze. Vor fi impuse reguli pentru toată lumea pentru a asigura calitatea datelor utilizate în dezvoltarea algoritmilor şi pentru a verifica dacă aceştia nu încalcă legislaţia privind drepturile de autor.
De asemenea, dezvoltatorii vor trebui să se asigure că sunetele, imaginile şi textele pe care le produc sunt clar identificate ca fiind artificiale.
Fluxul de știri
0