Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Putin și omologul său iranian au discutat timp de cinci ore

© POOL / Accesați arhiva multimediaРабочий визит президента РФ В. Путина в Иран
Рабочий визит президента РФ В. Путина в Иран - Sputnik Moldova, 1920, 09.12.2023
Abonare
Întâlnirea de la Moscova între cei doi preşedinţi s-a axat pe probleme bilaterale și internaționale, incluzând conflictul dintre Israel şi Hamas, și s-a încheiat chiar înainte de miezul nopții.
BUCUREŞTI, 9 dec – Sputnik. Întâlnirea la Kremlinul dintre președintele rus Vladimir Putin și omologul său iranian, Ebrahim Raisi, a durat mai mult de cinci ore și s-a încheiat chiar înainte de miezul nopții, ora Moscovei, a declarat reporterilor secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, citat de RT.
Președintele iranian a ajuns joi la Moscova, într-o vizită de stat. Moscova și Teheranul au dezvoltat legături puternice în ultimii ani și, drept rezultat, și-au consolidat economiile, a spus președintele rus.
Cei doi lideri au discutat despre legăturile bilaterale și provocările globale mai ample, inclusiv despre conflictul dintre Israel şi Hamas. Rusia și Iranul au făcut progrese în cooperare în ultimul an, a spus Putin, menţionând cooperarea în domeniile energiei și educației.
De asemenea, comerțul dintre cele două ţări a crescut cu 20% în ultimul an și a ajuns la 5 miliarde de dolari, a menţionat președintele rus, adăugând: „Ne angajăm în cooperare activă în întreg spectrul relațiilor noastre bilaterale.”
Discuțiile au constituit ultima dintr-o serie de întâlniri la care Putin a participat în ultimele 48 de ore cu lideri și oficiali din țările din Orientul Mijlociu.
Miercuri, Putin a vizitat Abu Dhabi și Riad, unde s-a întâlnit cu președintele Emiratelor Arabe Unite, Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, și prințul coroanei saudite, Mohammed Bin Salman. Joi, liderul rus s-a întâlnit cu prințul din Oman, Theazin bin Haitham Al, pe marginea Forumului de investiții „Chemarea Rusiei”, ediţia a 14-a, organizat de banca VTB din Moscova.
Fluxul de știri
0