Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Hunter Biden și corupția românească

© AFP 2024 / NICHOLAS KAMMJoe Biden și Hunter Biden
Joe Biden și Hunter Biden - Sputnik Moldova, 1920, 09.12.2023
Abonare
România intră pe harta ”corupției mari”, la nivel de președinți ai SUA. Fiul președintelui SUA a fost pus sub acuzare inclusiv pentru afacerile ilegale pe care le-ar fi făcut în România.
BUCUREȘTI, 9 dec -Sputnik. Hunter Biden, fiul președintelui american Joe Biden, a fost pus sub acuzare joi pentru nouă acuzații de evaziune fiscală. Una dintre acuzații se referă și la afacerile din România ale lui Biden Jr, potrivit ziarului american, Wall Street Journal. Actul procurorilor face referire la un acord între Hunter Biden și omul de afaceri român desemnat prin inițialele G.P. – cel mai probabil controversatul om de afaceri Gabriel Popoviciu.
”În toamna anului 2015, pârâtul (Hunter Biden – n.red.) a încheiat un acord verbal cu Asociatul de afaceri 1 pentru a ajuta un om de afaceri român, G.P., să conteste acuzațiile de dare de mită cu care se confrunta în țara sa de origine. G.P. a plătit o entitate asociată cu Asociatul de afaceri 1, prin intermediul afacerii românești a lui G.P. Între noiembrie 2015 și mai 2017, entitatea Asociatului de afaceri 1 a primit aproximativ 3.101.258 de dolari, sumă care a fost împărțită aproximativ în trei părți între Pârât, Asociatul de afaceri 1 și Asociatul de afaceri 2”, se arată în actul oficial de acuzare al procurorilor americani.
Urmează să vedem dacă dosarul va merge până la capăt și ce lucruri vor mai fi descoperite pe parcursul investigațiilor.
Fluxul de știri
0