Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Washingtonul caută o ieșire din Ucraina

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteФлаги Украины, США и округа Колумбия у здания Капитолия в Вашингтоне. Архивное фото
Флаги Украины, США и округа Колумбия у здания Капитолия в Вашингтоне. Архивное фото - Sputnik Moldova, 1920, 07.12.2023
Abonare
Lupta politică de la Washington din jurul sumei uriașe de bani ce ar urma să fie alocată pentru finanțarea regimului de la Kiev și războiului din Ucraina este un simplu joc de imagine?
BUCUREȘTI, 7 dec -Sputnik. Lupta politică de la Washington din jurul sumei uriașe de bani ce ar urma să fie alocată pentru finanțarea regimului de la Kiev și războiului din Ucraina este un simplu joc de imagine? Aceasta este întrebarea în contextul polemicii între republicani și democrați cu privire la alocarea a 106 de miliarde de dolari pentru Ucraina și israel.
Congresul SUA a eșuat ieri adoptarea pachetului financiar masiv cerut de administrația Biden pentru finanțarea războiului din Ucraina. Se pare că congresmanii americani nu au fost convinși de argumentele patetice ale administrației democrate, dar nici democrații nu au fost convingători.
Republicanii au refuzat să susțină proiectul, cerând negocieri în schimbul votului lor, negocieri ce să vizeze o radicalizare a politicii migratorii a Statelor Unite și o securizare a frontierei cu Mexicul.
Statele Unite sunt în prezent țara care susține cel mai mult Kievul. Din februarie 2022, SUA a cheltuit nu mai puțin de 110 miliarde de dolari pentru alimentarea războiului din Ucraina și susținerea regimului Zelenski.
Cu toate acestea, Ucraina a eșuat în încercarea sa de a organiza o ofensivă și situația pe front se degradează tot mai mult. Nicio voce realistă nu mai poate clama probabilitatea unei victorii pentru Kiev în acest război, care devine tot mai mult unul de uzură, în care Occidentul colectiv pierde tot mai mulți bani.
De aceea nu este improbabil ca de fapt această negociere politică din Congresul SUA, care mută subiectul pe o temă internă, cea a emigrației, să fie o formulă prin care, atât democrații cât și republicanii încep să ia distanță și caută formule de a ieși cât mai onorabil din promisiunile făcute lui Zelenski și regimului său.
Deocamdată, Ucraina trebuie să se mulțumească cu livrări de tehnică de apărare aeriană, rachete și muniție de artilerie în valoare de 175 de milioane de dolari, ajutor aprobat de administrația Biden independent de pachetul discutat în Congres.
Fluxul de știri
0