Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia va înregistra o creștere economică de 3,5% pentru 2023

© POOL / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 07.12.2023
Vladimir Putin. Foto de arhivă
Abonare
Economia Rusiei a crescut cu 3,2% în primele zece luni ale anului 2023 și va înregistra o creștere de 3,5% până la sfârșitul anului.
BUCUREŞTI, 7 dec – Sputnik. Economia Rusiei a crescut cu 3,2% în primele zece luni ale anului 2023 și va înregistra o creștere de 3,5% până la sfârșitul anului, dincolo de nivelurile înregistrate înainte de conflictul din Ucraina, a declarat joi președintele Vladimir Putin în timpul discursului său la forumul băncii VTB „Chemarea Rusiei”.
Putin a spus că statele occidentale au urmărit să destabilizeze economia rusească „pentru a face poporul rus să sufere”, cu sancțiuni financiare impuse țării din februarie 2022. Cu toate acestea, în mod clar, aceste obiective „stabilite de adversarii noștri nu au fost atinse”, a adăugat președintele.
„Există încă aspecte în care trebuie să lucrăm, desigur …, dar am dovedit că suntem capabili să răspundem celor mai dificile provocări. Economia rusească face față acestora”, a declarat Putin, adăugând că Moscova se așteaptă ca PIB-ul țării să continue să crească cu 3,5% până la sfârșitul anului.
Putin a subliniat că economia Rusiei este deja cea mai mare din Europa și se află cu mult înaintea tuturor țărilor majore din UE în ceea ce privește creșterea economică.
Potrivit președintelui rus, indicatorii arată că politica economică a țării merge în direcţia potrivită. Rusia își dezvoltă activ piața internă, activitatea în domeniul afacerilor în țară este în creștere, iar băncile operează în mod „stabil și durabil”, a adăugat liderul rus, citat de RT.
De asemenea, Putin a menționat că salariile reale au crescut cu 7% în ultimul an, în timp ce deficitul bugetar a scăzut la 0,5% din PIB, de la 2,1% în 2022.
„Și, dacă luăm în considerare bugetul consolidat, există un excedent de 837 miliarde de ruble (9 miliarde de dolari). Aceasta înseamnă că, în general, sistemul financiar rusesc este într-o stare absolut normală, sănătoasă”, a concluzionat Putin.
Fluxul de știri
0